Jelenlegi hely

Címlap

Üzenet a pokolból

Kedves Olvasó! Ezekkel az írásokkal nem a félelemkeltés a célom, hanem az ébresztés! Kérlek olvasd el az Áldozatból ellenfél című cikket!

 Önnek új üzenete érkezett!

Ne ébredjen fel, aludjon csak nyugodtan tovább!

Ki üzent? Pontosabban ki által jött az üzenet?

Hallottatok már AVICII-ről? Ő az a svéd "fenegyerek", lemezlovas és zeneszerző, aki mostanában világraszóló sikereket ér el az elektronikus zene világában, és percek alatt kelnek el a jegyek a partikra, melyeken ő keveri a "koktélt". 

Nemrégiben találkoztam a legújabb rendkívül népszerű, dalával a Wake me up-al, és meg kell vallanom, hogy a szerzemény hangulata, fülbemászó zenéje engem is lenyűgözött egy pillanatra, éppen csak addig, míg szimatolni nem kezdtem e kedves dalocska körül...

A zeneszám célja valóban a rabul ejtés, elvarázsolás, lebilincselés, csak éppen nem úgy, mint azt gondolja a felületes, gyanútlan hallgató és néző.

De lássuk csak elsőként e derék svéd fiatalember nevét. Mit jelent az AVICII? Jól hangzik ugye, és játszani lehet a betűkkel, számokkal, de erről majd később...

Az Avici a buddhizmusban a pokol legmélyebb bugyrát jelenti, egy olyan helyet, ahonnan nincs visszatérés a körforgásba. Azok a lelkek kerülnek ide, akik helyrehozhatatlan bűnöket követnek el.

Tim Berger, alias Avicii azt állítja, hogy egyszer egy barátja említette ezt a nevet és megtetszett neki, no de ne legyünk annyira naivak, hogy ezt el is higgyük! 

Nos, hol is kezdjem? Kezdjük talán a dalszöveggel, hogy aztán a későbbiekben ízekre szedve a dalhoz forgatott klipet, megfejthessük az üzenetet.

Először hallgassátok meg a dalt, és figyeljétek meg a jól szöveget!  Wake Me Up  És íme magyar felirattal: Wake me up (Ébressz fel!)

Mindjárt a cím nagyon megtévesztő, hisz pozitív kicsengésű abban a világban, amelyben sokan arról beszélünk, hogy nincs mese, fel kell ébrednünk!

Van azonban egy aprócska különbség: nem azt mondja, hogy ébredj fel, hanem azt, hogy ébressz fel! Kicsoda ébresszen fel? Hát valaki... Akinek a kontrollt, a döntés jogát átadjuk saját életünk fölött...

Lássuk a szöveget soronként:

Feeling my way trought the darkness,- érzem, hogy az utam a sötéten át vezet, beismerem tehát, hogy gondban vagyok

Guided by a beating heart,- (csak) egy lüktető szív vezérel - értsd alatta: csak az ösztöneim, az érzéseim vezérelnek, igazából nem tudom a kiutat

I can't know where the jorney will end, but I know where to start. - nem tudom, hol végződik ez az út, de azt igen, hogy miként kezdjem el. Feldobja a labdát, megpendít ez húrt: elkezdheted valahogy a sötétből való kiutazást

They tell me I'm too young to understand,- azt mondják, túl fiatal vagyok, hogy megértsem

They say I'm cought up in my dream,-azt mondják, az álmom fogva tart,  Felmerül itt a kérdés, hogy a they-t kire értsem?

Kik azok az ők? Kik mondják ezt? A társadalom, amely nem érti meg a magamfajta "csudabogarat", és "normális" működésre sarkall? Azok  emberek mondják, akik magukat "ébresztőnek" nevezik, és vészjósló jelekről beszélnek, melyeket én balga nem veszek észre, csak alszom és álmodom tovább? Vagy fricska ez a két sor az üzenet küldői részéről: hol vagy attól, hogy bármit megérts zöldfülű, hisz úgy bele vagy gabalyodva az álmodba, hogy azt sem látod, amit az orrod elé teszünk!

Life will pass me by if I don't open my eyes- az élet elmegy mellettem, ha nem nyitom ki a szemem,- igen, ezt is "ők" mondják. Az "ők" ugye értelmezhető mint a társadalom, amely unszol, hogy ne lépjek ki a keretek közül, de lehetnek  azok is, akik  ébresztőknek mondják magukat, és kollektív hipnotizálásról beszélnek...

Well that's fine by me. - de ez nagyszerű számomra, ez jó nekem. A választ azok az "ŐK" adják meg, akik számomra, számodra, számunkra, az üzenetet küldik: semmi baj azzal, ha csukva van a szemed és alszol, mondjon bárki, bármit, az jó neked!

Érdekes csavar alkalmazásával a következő történik a szöveg ezen pontjáig: a begyepesedett társadalomból kitörni, szabadulni vágyó lélek bizonytalankodását, látszólag társadalomkritika követi: ők nem értenek téged, azt mondják, hogy álmodozó vagy, de te egyszerűen más vagy! Az üzenők igazi célja: összemosni a társadalmat az ébresztőkkel, kifogni a szelet az igazi Ébresztők vitorláiból, és álomba ringatni téged!

So wake me up when it's all over, when I'm wiser and I'm older -ébressz fel hát ha mindennek vége, mikor már bölcsebb és idősebb leszek. Nem érdekel az egész, hogy mi történik, majd ébressz fel, mikor mindennek vége, addig is csinálj velem amit akarsz, és intézz mindent úgy, ahogy akarod. Mi ez, ha nem a kontroll teljes átadásának szuggerálása, olyasvalaki kezébe, aki leveszi rólam a döntés és cselekvés terhét...

Iskolás vagy, kora reggel csörög az óra, lenyomod, aztán jön édesanyád, ő is ébreszteni próbál, de visszafúrod a fejed a párnába, és csak arra bírsz gondolni, hogy nem akarsz felkelni, csak aludni akarsz, dolgozat is van ma, a fenébe... Megvan az érzés? Azt kívánod, hogy bárcsak már este lenne, hogy túllegyél mindenen. Azt is szoktuk mondani ősszel, mikor ódzkodunk a téltől, hidegtől, hogy majd ébressz fel tavasszal! Erre az érzésre építenek az üzenet készítői, a gyermeki felelősség-elhárításra...

All this time I was finding myself, and I didn't know I was lost. -egész idő alatt önmagamat kerestem, és nem is tudtam róla, hogy el voltam veszve. Mit jelent ez? Mit jelentsen ez? Számomra ezt jelenti: végig, egész idő alatt, kerestem önmagam, de igazából fogalmam sem volt, hogy mit keresek, mert aki elveszett, az én magam voltam, az Ember... A kereső veszett el! Nem is tudtam, hogy mit keressek, annyira be voltam kábulva... A mondat második felével az üzenet küldői azt is sugallják: semmi esélyed, már elvesztél!

És a tehetetlenség érzése tovább fokozódik:

I try to take weight of the world, but I only have two hands- próbálom megtartani a föld terhét, de csak két kezem van. Üzenet: erőmet felülmúló dolgot vártok el tőlem, ha azt akarjátok, hogy megértsem a földön zajló dolgokat, hisz csak két "gyönge" kezem van, és képtelen vagyok cselekedni, gondolkozni.

Hope I have chance to travell the world, but I don't have any plans- remélem, hogy beutazhatom a földet, de igazából nincs semmi tervem. Beérem földi dolgokkal, nincsenek kozmikus, az anyagon túlmutató terveim!

Wish that could stay forever this young, not afraid to close my eyes - kívánom, hogy mindig ilyen fiatal maradjak, nem félve, hogy egyszer lecsukom a szemem. Mögöttes üzenet: szeretnék mindig ilyen fiatal, ártatlan, éretlen, tudatlan lenni, hisz akkor nem kell félnem a halál eljöttétől sem. (Itt az asszociáció módszerével, az érettséget és tudást összekapcsolja a halállal, a tudatlanságot az örök fiatalsággal, és az utóbbit mint vágyott állapotot sugallja!)

Life's a game made for everyone, and love is the prize. -az élet egy játék, mely mindenki számára adott, és a szerelem (szeretet) a jutalma. A szöveg vége igazán felteszi a koronát a mondanivalóra: az élet csak egy  játék, szó nincs itt mögöttes lehetőségről, esélyről, mindarról, amiről a lila ködös Ébresztők mesélnek! Játék és kész! És a legvégére a cukorka: a jutalom a szerelem, a szeretet.

A dal üzenete tehát: tentikéljetek nyugodtan, mi majd elintézünk szépen mindent, rendelkezünk az életetekkel...

Ki üzen ezen a fiún, és megkapó, pulzáló érzelmekkel teli, extatikus zenéjén keresztül, és kinek?

Azok üzennek, akik a jelenleg hatalmon lévő globalista fogyasztói rendszert működtetik, mert ez jó nekik. De csakis nekik jó.

Kiknek szól az üzenet?

Elsősorban a fiataloknak, akiknek most alakul a lelkük, a személyiségük. Akik tombolnak Avicii koncertjein, akik milliószámra letöltik az internetről a dalait, és szívják magukba a szöveg üzenetét, a látható szimbólumok üzeneteivel együtt. (Amint a jobb oldali kép is illusztrálja: már benne vagyunk a fejedben!)

Mit eredményez ez?

Programozottságot. Az eredeti, egyedi személyiség helyett, félig-meddig robotembert, akinek eszébe sem jut majd lázadni a rendszer ellen, és még "jónak" is érzi a rabszolgaságot. Természetesnek, magától értetődőnek.

Honnan tudom, hogy így programozni lehet? Onnan, hogy ha valamit rendszeresen, naponta akár többször hallasz és látsz, akkor az hatással lesz a gondolkodásodra. (Én is programozom magam naponta Mooji, Ramana Maharishi, és a többi felébredett  videóival és tanításaival....)

Miért tartom fontosnak elkészíteni ezt az elemzést? Azért, mert talán lesznek néhányan akik felfigyelnek az e fajta programozásra, és megvédik magukat és gyerekeiket. (Nem csak Avicii programoz ugyanis az "ártalmatlan" szórakoztató zenén keresztül, hanem sokan mások: Beyonce, Rihanna, stb. Lady Gaga-ról nem is beszélve! Sok fiatal kedvencei.)

A zeneszámból készült klip szabadkőműves szimbólumainak elemzése az írás következő részének témáját képezi.

Addig is: Van célod az életeddel? Mert ha neked nincs, a rendszernek van! 

Folytatás: Üzenet a pokolból folyt.

                Kiút a pokolból


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum