Jelenlegi hely

Címlap

Új Medicina, új utak

Kategória: 

Pszichológusként sokat foglalkoztam a betegségek lelki eredetével (pszichoszomatika), és ezoterikus tanulmányaim során végigrágtam magam Rüdiger Dahlke könyvein (Betegség, mint szimbólum, Lélek nyelve: a betegség), de a germán új medicina (GNM), egészen újszerű, nagyságrendekkel pontosabb, körülhatároltabb módon értette meg velem a test és lélek együtt mozgását, illetve a testi elváltozások lelki természetét.

Magyarországon biologika néven kezd elterjedni ez a csodálatos tudás, mely elnevezés utal arra, hogy az elváltozások és a gyógyulás a természettörvények vaslogikája szerint, általunk  is megérthető módon zajlanak le, úgy mint egy precíz számítógépes program.

A téma hazai úttörője a karizmatikus Barnai Roberto, aki nem csak tökéletesen beleásta magát a GNM alapítójának, a német dr. Hamernek a munkásságába, de tovább is fejlesztette, átültette magyar nyelvre, és a magyar lélekre vonatkoztatva bepontosította a nyelvi, verbális kódokat is, amelyek rámutatnak az egyes betegségekre. Mindezt egy rendhagyó Szervatlaszban tette közkinccsé, amelynek laikusok is hasznát vehetik, hisz teljesen közérthető módon íródott.

Nem kell a megértéséhez más, csak nyitottság, és józan "paraszti ész", és bárki képes lehet olvasni a betegségek sorai között. Ez azért fontos, hogy többé ne félelmet, rettegést és kiszolgáltatottságot éljünk meg betegségeink okán, hanem sorvezetőként, jeladóként használhassuk a fejlődésünk útján!

Lássuk csak, miként jönnek létre a betegségeink? 

Az Új Medicina hármasságban gondolkodik: LÉLEK-AGY-TEST. Ez bizonyos fokig új nekem, mert eddig mindig lélek-test kettősségben gondolkodtam. Az agy szerepe a biologikában speciális, hisz olyan, mint egy "interface", adó-vevő állomás, közvetítő eszköz, lélek és test között. Ez a szuper vezeték nélküli számítógép, egyfolytában veszi a lélek rezgéseit (a körülöttünk lévő energiamezőből), és olyan parancsokat küld a testbe, a szervekbe, amelyek elősegítik a túlélést.

Ha úgy gondolkozunk, hogy a testünk avatár módjára van jelen a fizikai síkon, és a lélek vezérli egy finomabb dimenzióból, akkor az agyunk, "földi parancsnokként" olyan automatikus, előre beprogramozott "intézkedéseket" fog hozni, amelyek minden áron a fizikai test túlélését célozzák meg! Hogy ezek a programok, amelyekkel az agy megpróbálja megoldani a helyzeteket, elavultak, állatvilágbeli, valamint az egyedfejlődés korábbi szakaszaiból származó idejétmúlt programok, az egy másik dolog! Ha az emberi faj előbbre lép a lelki-érzelmi fejlődésben, akkor a DNS átírása révén, az emberi agyból is törlődnek az állatvilágra jellemző falka-, és ösztön alapú programok. Gondolom én... Pillanatnyilag viszont, az emberek nagyon nagy része ösztön szinten működik, és ez nem ítélet...

De lássuk csak, konkrétan hogyan alakul ki egy elváltozás?

A betegség kiváltó oka mindig egyfajta gondolat, és a hozzá tapadó érzelmi konfliktus, mely ott rezeg az ember energiaterében. Az agy fogja ezt a diszharmonikus rezgést, és ha ez huzamos ideig fennáll, - az illető nem tud megnyugodni -, akkor olyan szervi elváltozásra ad ki parancsot, amely testi szinten támogatni tudja a megoldást. Ha például a lélek nem tud megemészteni egy konfliktust, a testnek egy bizonyos részén sejtszaporulat indulhat be, hogy több emésztőnedv kiválasztásával, a gubanc könnyebben szétoldható, megemészthető legyen.

Számomra ebből is nyilvánvaló, hogy a fizikai test nem más, mint a lelki dimenzió leképeződése a fizikai síkra, célja pedig a tapasztalat szerzés és tanulás! A test szigorúan csak a lélek tükreként értelmezhető, önmagában nem. Nem önmagától, és nem külső kórokozóktól betegszik meg, hanem a lélek vívódásait követi le, és jeleníti meg a fizikai sík őszinte, könyörtelen szabályszerűségei szerint.

A GNM másik nagy felfedezése a betegségek kétszakaszúsága. Na ez az a dolog, ami miatt egyes elváltozások oly sok fejtörést okoztak az akadémikus orvoslás számára. Valóságos rabló-pandúr módjára megy a diagnosztizálás, és attól függően, hogy az elváltozást melyik stádiumban  "érik tetten", az lehet jó, vagy rosszindulatú.

A konfliktus aktív szakaszában ugyanis egy alkalmazkodás történik, amely lehet sejtszaporulat (szöveterősítés, vagy többlet-váladék termelése céljából) vagy akár fekélyesedés (tágítás céljából), majd a konfliktus megoldását követő második szakaszban végbemegy a szövetek regenerálódása: a többlet elbontása mikroorganizmusok segítségével (gombák, baktériumok, vírusok, - igen, igen, ők nem ellenségek, hanem hűséges segítőink!), vagy éppen a fekély feltöltése sejtszaporulattal. (A bárminemű sejtszaporulatot szokták daganatnak, ráknak diagnosztizálni!)

A gyógyulás feltétele az érzelmi kiegyenlítődés, megnyugvás. Ha valaki megoldja a konfliktusát kívül, vagy önmagában belül az agy vezérletével, akkor a test "leszáll a témáról", és eredeti formájába rendeződik vissza a "terep".

Ha egy konfliktust nem áll módunkban kívül feloldani, akkor engedjük el magunkban: nyugodjunk bele, szálljunk le a témáról. A tartós nyugtalanság, a témán való "rugózás" hozza létre ugyanis az elváltozásokat!

És mi az egészség titka? A konfliktusok rendeltetésszerű használata, - ahogyan Roberto mondani szokta. A konfliktus arra való, hogy megoldjuk, és ezáltal egy magasabb szinte jussunk: érettebbek, bölcsebbek, tapasztaltabbak legyünk, és nem arra, hogy hónapokig-évekig odázzuk a megoldást, fejünket a homokba dugva, és a szerveinkben súlyos elváltozásokat hozva létre eközben!

Az Új Medicina, véleményem szerint azt a páratlan lehetőséget tárja elénk, hogy a testünket jelzőfelületként használva, vele szoros együttműködésben, megőrizhessük az egészségünket, és segítségével dolgozhassunk az emberi faj lelki felemelkedésén. Ezt minden túlzás nélkül így gondolom...

Most pedig lássuk egy előadást, amely érdekes, izgalmas, és érthetővé teszi számunkra az Új Medicina alapjait:

https://youtu.be/8qkKCdgQksM

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum