Jelenlegi hely

Címlap

Túlvilági utazás

Az alábbi interjú egy igazi ajándék számomra, mely barátomon Szabad Gondolat-on keresztül érkezett ma hozzám.

Adott egy erdélyi (Szilágy megyei), egyszerű román anyanyelvű munkásember Gavril Barnutiu, akit az orvosok halottnak nyilvánítanak, és 13 órán keresztül fekszik élettelenül  fizikai teste a hullaházban.

Hogy hol járt ő éterikus gúnyában ez idő alatt, azt elmondja ebben a lebilincselő beszélgetésben.

Szabad Gondolat- akinek a fordítást köszönhetjük-, a film elején előrebocsájtja, hogy mindenki azon a fogalmi rendszeren keresztül közvetíti az általa tapasztalt valóságot, amellyel aktuálisan rendelkezik. Ezzel maximálisan egyet értek, és kiegészíteném azzal, hogy a teremtésben minden elképzelhető létállapot egy-egy tudatállapotot tükröz.

Eltérő tudatállapotból fakadó eltérő valóságunk viszont nem jelenti azt, hogy ne adhatnánk át egymásnak sorsfordító üzeneteket, de ehhez az kell, hogy meghalljuk a szavak mögötti értelmet, és túllássunk saját fogalmi hálónkon.

Ha erre képesek vagyunk, a Tiszta Tudatosság dolgozik rajtunk, legyen a hírnök akár egy indiai Maharishi (nagymester) akár egy román szobafestő...

Ebben az interjúban egy erősen materialista, fejlett egójú ember megtérését követhetjük nyomon, és éppen emiatt a "harsány zöld"minőség miatt értékes az egész releváció. Mert ahogyan Szabad Gondolat is leírta, Gavrila bácsiból hiányzik minden körmönfont, "lila ezoterikus" befolyásolási, meggyőzési szándék, csak sodró hegyi patakként ömlik belőle az az élmény, mely átalakította őt.

Sokat tudnék írni erről az interjúról, de mindössze egyetlen dolgot emelek ki, aztán beszélje el ez csodálatos hírnök, hogy miként gyógyult ki a hitetlenség halálos betegségéből.

Gavrila Barnutiu mesél arról, hogy az általa tapasztalt mennyországban mindenkinek van egy fája, és azok a fák annak függvényében fejlődnek, hogy miként használjuk itt a földön az ajándékokat, amit Istentől kaptunk. A jó, vagy a rossz szolgálatában állunk-e? Mert az átkozódás, és a káromkodás az ördög imái, ahogyan ő mondja.

A mennyországba látogató Gavril megpillantja a saját kis fáját, és könnyek között mondja, hogy: "Ha csak a legkisebb is, de ott legyen a fám a paradicsomban."

Ez pedig a gnosztikus Tamás evangéliumból való: "Boldog, aki azelőtt lett, amikor még nem volt. Ha tanítványaimmá lesztek és hallgattok szavamra, ezek a kövek fognak szolgálni nektek. Ugyanis van öt fátok a paradicsomban. Nyáron, télen nem mozdulnak, leveleik nem hullanak le. Aki meg fogja ismerni azokat, nem ízleli meg a halált" (19. vers)

Több mint érdekes ez az egybeesés. Nem gondolom, hogy ez az egyszerű ember tájékozott lenne az apokrif iratokban...

Hogy mit üzen számomra ez a történet? Azt, hogy a hit átalakító és megtartó ereje végtelen, a szeretetnél pedig nincsen nagyobb dolog.

Hálás köszönet a fordításért Szabad Gondolatnak!

Az interjúval kapcsolatos gondolatait itt olvashatjátok: A mennyország igazságai

Utógondolatok, melyek az olvasókkal való véleménycsere során fogalmazódtak meg bennem:

-Amíg létezik elkülönült személyiség, addig az mindig a maga világában közlekedik, legyen bárhol. Ébrenlétben, álomban, túlvilágon. A lényeg pusztán az irányultság, a viselkedés, a tudat teremtő irányítása. Lényegében két irány van: az anyagba való bebörtönződés, és a szellembe tágulás.

-Valamennyire már most is a saját mennyországunkat vagy poklunkat éljük, nem kell ehhez meghalni. Már ebben az életben azt kapjuk amit teremtünk, csak már ismerős a terep valamennyire, és a kollektív tudat ideológiái miatt általánosan nem olyan szembeötő a dolog... A tévé pld. egész jó kábítószer ahhoz, hogy a "pokol tüzét" enyhítse. Halál után azonban megszűnnek a 3D megszokott, berögződött kapaszkodói, és megtekinthetjük a saját lényegünket (tudattartalmunkat) vegytisztán.

-A köztes létben, a halál után, általánosságban nem vagyunk döntéshelyzetben, mert nincs éberség, lélekjelenlét, nincs meg a tudatosság pengeéles folytonossága. Ezért - akárcsak itt -, ott sem azt vonzzunk amit szeretnénk, hanem amik vagyunk. A rezgés minősége a döntő, mint az egyetlen konstansnak mondható valami. Minden lény oda hullámzik be ahová tartozik rezgése szerint, a hozzá tartozó "színházat" a meglévő képzetei adják hozzá


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum