Jelenlegi hely

Címlap

Tolvaly Ferenc: Tibetben a lélek

Kategória: 

"Azt mondjuk, hogy az idő múlik. Az Idő pedig azt mondja, hogy az emberek múlnak el..."

Különleges hangulatú, meditatív film a Tibetben a lélek.

Tolvaly Ferenc a nyugalmat, harmóniát és a csendet szeretné megtalálni, ezért zarándokol el Tibetbe, a Kailásza szent hegyéhez.

Tiszta lappal indulni. Kiszabadítani tudatát a test rabságából. Ez az, amire minden kereső vágyik végsősoron.

Egy ősi tibeti ima szerint így fohászkodik:"Ó Himalája hegyek anyja, hegyek öregje, hegyek legnagyobbika, mosd tisztára a lelkem, mosd le a bűneimet!" 

A Szent Hegy megkerülése közben, meg kell küzdenie a test és a lélek gyengeségével és a magánnyal. A légszomjjal nehezített monoton gyaloglás a szeles, kietlen úton, a fenséges hegyek tekintetétől kísérve, kimossa belőle a múlt fájdalmait, és megérti a buddhista üresség értelmét, mely nem más, mint mentesség a kondicionált elme zavargásától. Maga a Csend.

"Itt nem találunk erdőt, áthatolhatatlanságot. A köves táj nem kedvez a titkolózásnak. Nem szereti a nedvességet és a korhadást. A fű édes illatát a por és a kő csípős szaga helyettesíti. Állandóan kőre lépek. Mindig csak kőre. Még a ritkás földdel borított talaj is tiszteli a kövek túlerejét. Lassacskán az üresség szimbólumai lesznek. Az állandó ismétlésben a kő és kő közti határ eltűnik. A köveken való lépdeléssel az üresség, a legfőbb buddhista elv elveszíti elvont jelentését. A kőágyon tapasztalt üresség és az egyedüllét eggyé válnak."

Ahogy kint, úgy bent. Nincs lehetőség az elme kalandozására, burjánzására. Nincs semmi külső támpont számára. A majmok módjára ugráló gondolatokat sorban felfalja a hatalmas Csend. 

A zarándok eljut a Semmibe, Istenhez...


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum