Jelenlegi hely

Címlap

A teremtő képzeletről

Kategória: 

 Amióta A titok című könyv elindult világhódító útjára gyakran  hallunk a vonzás törvényéről, és a képzelet teremtő hatalmáról.

Tényleg működik ez a törvény? Tényleg teremtünk a képzeletünkkel? 

Én azt mondom, hogy tényleg, igaz jobbára tudattalanul.  Ha eloszlatjuk a témát körüllengő lila ködöt, és a józan paraszti ész alapjaira helyezzük, akkor a titok, már nem is annyira titok.

Nem kell messzire mennünk, elég, ha alapul veszünk néhány bölcs közmondást. "Amilyen az adj'Isten, olyan a fogadj Isten!" "Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát" vagy "Mindenki azt eszi, amit főzött."

Ezek a mondások egytől egyig a vonzás törvényéről szólnak. Mindenki azzal találja szemben magát, amit a világba kibocsájt.

Nem kell tehát túlmisztifikálni a vonzás törvényét, hisz egy csöppnyi tisztánlátással könnyű belátni, hogy aki jóindulattal van a világ felé, aki elégedett, hálás, azért amije van, és segítőkészen fordul minden lény felé, azt fogja tapasztalni, hogy a világ jó. Aki tele van haraggal, sértődéssel, panasszal, rosszindulattal, az a környezetében is ezt fogja észlelni, mert erre van hangolva és ezt fogja észrevenni.

Olyan ez, mint az illat, vagy a bűz, ami árad valakiből.

Röviden: van az emberiségnek kollektív valósága, de ezen belül mindenkinek egyéni valósága van, és ez igazodik ahhoz, amilyen gondolatokkal és főleg érzelmekkel bír az illető.

Az emberek nagy része azért nem boldog, mert nincs a helyén. Napjai során nem azt teszi, nem abban tevékenykedik, ami lelkesíti, és amihez a legjobban ért, hanem valami egészen mást csinál a megélhetésért.

Igazából akkor szoktam meglepődni, mikor valaki el sem tudja képzelni, hogy mi tenné boldoggá. Kéne egy kép, amelyben magát felszabadultnak és sugárzóan boldognak látja, és nincs meg, csak homályos sóvárgás van. Na, ezt a képet kell megkeresni! (Az ideális hivatás megtalálása)

A képzelet, mint a neve is mondja: képalkotás. A magyar nyelv bölcs: képes csak arra vagyok, amiről képem van! Képtelen vagyok megvalósítani bármit is, amiről nincs képem. Logikus, nem?

Ha megvan a Kép, két dolog nagyon fontos.

A cselekvés: minden áldott nap tenni legalább egy lépést a Kép felé.

A HÁLA : hálásnak lenni mindenért amim van, ami csak úgy árad rám, amit elértem már. Furcsa módon inkább arra figyelünk ami nincs, a szenvedésre, pedig nincs olyan élet, amelyben ne lenne olyasmi, ami hálára ad okot. A hála lelkiállapota hihetetlen módon megemeli az ember rezgésszámát, és nyitottá teszi az áldások befogadására. A hálátlan panaszkodás tehát ördögi kör, mely bezár a saját börtönünkbe.

És a teremtés "nagytörvénye", amit Somlósi Lajos is elmond ebben a nagyszerű előadásban: "Annak adj energiát, amire vágysz! Figyelmedet arra koncentráld! Amit nem akarsz, hogy az életedben jelen legyen, azzal egyáltalán ne is foglalkozz!

Ezek után gondolkozzunk el azon, hogy milyen furán vagyunk "behuzalozva". Vagy programozva? Az emberek értékes figyelmük (teremtő erejük) jelentős részét olyan eseményekre, jelenségekre pazarolják, amellyel nem értenek egyet, amire haragszanak, sőt gyűlölik, stb.

A világunk akkor fog megváltozni, ha egyre több ember rájön arra, hogy teremtő erő van a kezében, és él is vele, saját maga és a világ javára.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum