Jelenlegi hely

Címlap

Tanító teamester

Ez a férfi egy kis teázót működtetett a Tiruvannamalai-i főutca mellett. Gyakran betértem hozzá egy teára, és figyeltem amint természetes, de mégis ünnepélyes mozdulatokkal elkészíti az italt.

Általában mosolytalan volt, mégsem barátságtalan. Olyan volt, mint egy árnyat adó fa. Jó értelemben véve szenvtelen. Mikor kérdeztem, hogy lefotózhatom-e, némán bólintott. Neki mindegy. Láthatjátok a képen is, hogy nem pózol, nem próbál jó benyomást kelteni.

Csak van. Ő maga.

Egész nap főzi és méri a teát, így tölti be szerepét a létezésben.

Homlokán a piros csík Shaktit, a Teremtő e világban megnyilvánult erejét szimbolizálja, a fehér pedig magát Shivát, a meg nem nyilvánult Tiszta Létet.

Így élik ők az életüket, a Teremtő jegyeivel a homlokukon, hogy mindig emlékezzenek arra, hogy mi a lényeg... (A nők gyakran csak vöröset viselnek, a jógik csakis fehéret, olykor az egész homlokuk fehér, sőt a testük is.)

Egész nap látják a homlokra rajzolt jelet, de nem magukon, hanem a többi emberen.. Mindenki Isten megnyilvánulása, mindenki testvér.

Azért választottam borítóképnek ezt a fotót, hogy mindig emlékezzek az egyszerűségre, a szolgálatra, és  nyugalomra, amit ez a teafőző mester tanított nekem, a puszta létével...

Namasté! (A bennem lévő halhatatlan Lélek üdvözli, a benned lévő halhatatlan Lelket!)

 

Vonatkozó írások: Kelet fénye, nyugat csillogása 

                             A szűk ösvényen


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum