Jelenlegi hely

Címlap

ego

Ki az igazi ellenség?

Nem tudom, ki látta az Egy ágyban az ellenséggel című filmet?

Mint sok népszerű mozifilmben, ebben a történetben is az a helyzet áll elő, hogy kiderül, a főhős igaz ellensége éppen az a személy, aki a legközelebb áll hozzá, és leginkább megbízik benne. Persze ő az, akire hősünk legkevésbé gyanakszik, hisz emberünk azt érzi, ő a legjobb barátja, szinte jobban megbízik benne, mint saját magában. Hallgat bizalmasa tanácsaira, csak az a bökkenő, hogy a sok "jótanács" ellenére egyre rosszabbul mennek a dolgai...

Ki menti meg a bolygót?

Londonban, 2011-ben, Moojit meghívták a Spirituális Főiskolára egy találkozóra és ott, egy eléggé izgatott, mondhatnám azt is, hogy frusztrált fiatal nő, azt a kérdést intézte hozzá, hogy mit lehet tenni a bolygónk megmentéséért, hisz nyilvánvaló, hogy egyre inkább tönkretesszünk lakóhelyünket a Földet. Mooji azt válaszolta, hogy a legtöbb amit bárki tehet, az az, hogy ráébred kicsoda ő, vagyis önmagára ébred.

Különbség

"Az egotudatos lényekre, ránk mindnyájunkra az jellemző, hogy ha valami sérelem ér, beáramlik tudatunk középpontjába, eléri az egot, az fájdalmasan görcsbe rándul, kínlódik, majd valamilyen ellenreakció hullámát indítja el a periféria felé. Az "unio mystica"-ban ezt az egocentrumot Isten "átlövi", helyette csak egy lyuk marad, amely az isteni közegbe vezet..." (Bernadette Roberts)

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum