Jelenlegi hely

Címlap

megvalósítás

Advent

Újra Advent van, és mi várunk. Mindannyian máshogyan és mindannyian más valamire...Van aki az Aranykor eljövetelére, van aki a világgvégére, és van aki "csak" a karácsonyi ünnepekre. Egy biztos, hogy közeleg a pillanat, mikor a Természet rendje szerint a legsűrűbb sötétben megszületik a Fénymag. Közeleg a téli napforduló, közeleg a karácsony. A Fény elsötétülésének korában, nem csak kívül van az év legsötétebb időszaka, hanem az emberi faj történetében is, hisz be vagyunk zárva az anyag börtönébe, elvakítva az ego vágyaitól... Jézus Krisztus születése ezen a ponton válik igazán lényegessé, mert a krisztusság nem más, mint egy magasrendű minőség. Tűz, amely ha megjelenik egy ember szívében, akkor ott mindent átalakít...

A Szív

Jézusról azt hallottam, hogy a Földön itt jártakor akkora szeretet áradt a szívéből, hogy 40-50 kilométerről lehetett érezni a közeledését. Azt tanította, hogy szeressük egymást, hogy bocsássunk meg egymásnak, nem hétszer, de hetvenhétszer, hogy ne ítélkezzünk, és kincseinket a szívünkbe gyűjtsük, ahol rozsda nem marja és szú nem rágja. Ez a legszebb és legmélyebbre ható tanítás, ami valaha a Földön elhangzott: a szeretet magasabbra emel, mint a tudás.

Az ember megismerkedett a magasrendű törvényekkel, és reményt kapott a megszabadulásra az anyag rabságából. Immár tudott a törvényről, és értelmet nyert a szabad akarat: választani az anyagi test öszönei és a lélek emelkedési, fejlődési vágya között. Persze, mint ez lenni szokott itt a mi világunkban az evangéliummal is szörnyű visszaélések történtek. Az ember elkövetett minden lehetséges hibát a vallási dogmatizmustól kezdve az ateista tudományos fanatizmusig. De egyszer minden tévelygés végetér, és a tékozló fiú elindul hazafelé, Atyja házába...

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum