Jelenlegi hely

Címlap

felébredés

Ébredések

Tudjuk, hogy ami 20 évvel ezelőtt science fiction-nak számított, az ma már bőven valóság...A technikai fejlődés szédületes, alig lehet követni! A szemünk előtt válnak valóságossá olyan dolgok, amelyeket elképzelni sem tudtunk korábban. Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy egyesek már tudják, biztosan tudják, hogy ez a mi világunk nem valóságos. Egy álom... Talán az életünk, melyet agyondédelgetünk és amelytől szenvedünk is, csak egy álom! Tünékeny, szétfoszló, irracionális, nincs valós alapja és léte. Csupán hitünkkel, ráirányított figyelmünkkel gyúrjuk ennyire szilárddá és állandóvá, ha kivesszük belőle a ragasztóanyagot, az igazságába való hitet, és elfordítjuk róla a figyelmet, eltűnik, mint a pára...

Az elme fogságában

Születésünnkel behangolódunk a három dimenziós világ rezgésszámára, majd fokról- fokra teljesen azonosítjuk magunkat azzal a fizikai testtel, melyet azért teremtett a Tudat, hogy hordozzon itt bennünket. Az elme a tapasztalás eszköze itt a materiális síkon, amely igazából egy profi intézőnek felelne meg, aki "ismeri" az adott létsík viszonyait  és remekül eligazgatja a Lélek dolgait. Ám az elménk  beleült a trónusba, mely a Szívet illetné, teljesen átvette a kormánybotot és az érzékszervekkel tapasztalható fizikai világra irányítja figyelmünk nagy részét. Szinte tökéletes "emlékezetkiesést" szenvedtünk el, már nem tudjuk, hogy kik is vagyunk... Tévesen azonosítjuk magunkat a hústesttel, és az egos-elménkkel, amely önmagát egy különálló, leválasztott és veszélyeztetett entitásként érzékeli. Itt kezdődnek a szenvedéseink...

Mesterek

Vannak emberek, akik előbb vagy utóbb elégedetlenné válnak az élet jelenlegi formájával és "forgatókönyvével". Születés, növekedés, érettség, munka, család, aztán leépülés, öregség és halál.

A keletiek  szamszárának hívják a létezés forgatagához való eme láncoltságot, mely tele van szenvedéssel, és örökkön-örökké ismétlődik. Míg az ember fel nem ébred belőle, mint egy rossz álomból!

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum