Jelenlegi hely

Címlap

Bolond Új Évet!

Tinédzser koromban Erdélyben éltem, és ünnepek előtt mindig képeslapok érkeztek a magyarországi rokonoktól, nagymamám testvéreinek családjától. 

Legtöbbször karácsonyi témák bűvöltek a fényes lapokon, de előfordult az is, hogy szilveszteri, újévi jelenetek érkeztek a távoli, varázslatos Budapestről...

Lenyűgözve néztem a karcsú poharakban nevető pezsgőt, a színes konfetti csíkok ölelésében, a boldogságtól kicsattanó cilinderes malacokat, a szerencsét hozó lóherét, és más szilveszteri kellékeket, amelyek ugye előrevetítik a Boldog Új Évet! 

Megvallom, ma is szeretem nézegetni ezeket a képeket, és egy-egy pillanatra bele is álmodom magam az érzésbe, hogy "malacom lesz" az új esztendőben.

De rögtön azután, kacsintva intek az újszülött évnek, amelyet éppen most hozott a gólya, és a kaszás által elvezetett réginek is, hogy hohó barátaim, ti azért léteztek, mert az emberi elme időnek észleli (időnek nevezi!) a tapasztalatok felgyülemlését.

Az évek nem mások, mint közmegegyezésen alapuló szakaszai az egyébként végtelennek érzékelt időnek, mert a korlátolt emberi gondolkodás nehezen bánik a végtelennel, de jól elboldogul a feldarabolt, szakaszos időfogalommal...

Miért érdekes az új év? Talán azért, mert "szoftverfrissítést" végzünk kollektíven. Újjászüljük a lelkesedést, és a reményt. Ez pedig már beépült a közös emberi tudatunkba.

Vannak azonban olyan "őrültek", akiknek minden áldott nap Új Év Napja!

Ha minden sejteddel a MOST-ban tudsz élni, és mindig az mostra fókuszálsz, akkor azt tapasztalod, hogy érvényességét veszíti az idő feldarabolása, és nem lesz többé "kellemes, boldog ünnep", és unalmas, gályás hétköznap. 

Éppen ezért, én boldog új év helyett, bolond, boldog új életet kívánok, amelyben lazítunk egyet az idő kötelékén! Ez kezdődhet akár már Új Év Napján is!  

Sok boldogságot mindenkinek, szárazon a puskaport, magasan a rezgésszámot!

Vonatkozó írás a Zaccról:  Óév búcsúztatók a régmúltban


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum