Jelenlegi hely

Címlap

Szétszakítva

93 éve történt...

Nagymamám akkor már majdnem két éves volt, és a Székelyföldön, a Magyar Királyság területén élte életét...

Ő még kicsi volt ahhoz, hogy bármit is felfogjon az egészből, de érezhette, hogy azon a napon egyszerre szomorú lett mindenki.  Azon a napon megkondultak a harangok, bezártak a boltok, az iskolák, és mély gyász borult egész Magyarországra.

A széttépettség eleven fájdalma járta át akkor megcsonkított ország testét, de a fantomfájást még ma is érezzük a levágott tagok helyén...

Miért? Miért? Miért történt ez velünk? Miért tették ezt velünk? Hogy tehették ezt velünk? Miért pont velünk? -kérdezzük azóta milliószor. Ismételgetjük, hogy nem, nem, nem adjuk, nem nyugszunk bele! Igazságot  Magyarországnak!

Értem én ezt. Benne is éltem sokáig szenvedélyesen, keseregtem és lázadtam, haragudtam a döntőkre, még jobban a "bitorlókra", akik a mi földünkön élősködnek, tönkretesznek mindent amit mi csináltunk. Ferde szemmel néztem rájuk, panaszt tettem Trianon miatt annál, ki mindeneket intézi e Földön...

Idővel lehiggadtam, és másféle kérdéseket is fel tudtam tenni.

Mi van az isteni igazsággal? Mi van azzal a törvénnyel, hogy a teremtésben nincs véletlen, mindennek értelme és oka van.

Mi igazságot követelünk Magyarországnak, nem nyugszunk bele feldarabolásába. Ez a mi emberi igazságunk, de úgy látszik, hogy az isteni igazság más. Nem vág egybe a mi igazságunkkal, és el kell gondolkoznunk, hogy miért.

Ha egy olyan lény volnék, akinek az a feladata, hogy magasabb szintre fejlesszen egy embert, akkor egy idő után elvennék tőle valamit, amit nagyon szeret, és amihez nagyon ragaszkodik. Tenném mindezt azért, hogy változzon, és egy másik szinten fogalmazza újra magát, különben belesüppedne a meglévő életébe. Ha azt látnám, hogy a veszteség nem teszi tönkre a jellemét, hanem megszilárdítja, akkor tudnám, hogy jó úton jár, közeledik Istenhez. Képes az újjászületésre.

Édes hazám Magyarország! Lehet, hogy a Teremtő azért csonkított meg, azért vette el szépséges területeid nagy részét, hogy főnixmadár módjára újjászüless?

Próbatétel ez számodra nemzetem?

Milyenné váltál megfosztottságodban?

Elfogadod az isteni igazságot a magadé fölött?

Erőssé váltál, Istenben rendíthetetlenül, mindenek ellenére hívővé,  vagy zilálttá, gyűlölködővé, áldozattá?

Újra tudod fogalmazni magad népem, aki a trianoni csonkolás miatt, már nem vagy külsőleg hatalmas, tekintélyes és fényes?

Népem szelleme, lelki nagyságod, megbocsájtó, töretlen Szíved ki tud-e ragyogni hazánk csonkolt testéből? Dobog-e tovább benned a Mindenható Lélek?

Ki tudnád-e mondani: "Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!"(Lk. 23,34)

Ezek az én trianoni kérdéseim...

Sajog bennem a gyász, de csak szelíden, mint mikor halott Nagyanyámra emlékezem, aki két éves kislány volt Trianon idején, és földi porai Székelyföldön nyugszanak Románia területén. Az anyaföldben nyugszik, mely nem magyar, és nem román, egyszerűen anyaföld.

Csak mi, gondolatainktól és vágyainktól elvakított emberek nem engedjük, hogy a világ az legyen, ami. Folyton harcolunk a külvilágban valamiért, vagy valami ellen, mert ez az egos elme természete, és mi nem látunk túl rajta...

A Mennyei Királyság bensőnkben van, túl csonka Magyarországon, és túl nagy Magyarországon. Belül, az Önvaló határtalanságában...

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum