Jelenlegi hely

Címlap

Samsara

Kategória: 

Ez a film rólunk szól. Az életünről itt a Földön.

A Földön, amely a Naprendszer egyik bolygója, a Tejútrendszer nevű galaxison belül.

A földi tudomány jelen állítása szerint, nem tudunk olyan másik bolygóról a világegyetemben, mely életet hordozna. Ez az elmélet mára megdőlni látszik, és egyre többen, köztük "hivatalos" személyek is nyíltan kimondják, hogy a Földet évezredek óta látogatják Földön kívüli civilizációk képviselői.

De ez a film most nem erről szól. Kimondottan lakóhelyünről a Földről, a kék bolygóról szól, szárazföldjeiről, vizeiről, élővilágáról, élen velünk, a "teremtés koronáival"...

Homo sapiens ugye, az "értelmes ember"... Két lábon járunk, fejlett agyvelőnk van, gondolkodunk, beszélünk, képesek vagyunk az elvonatkoztatásra, kultúrákat hozunk létre. Vallásos, hitbeli életünk van, hisz próbálunk kinyúlni szűk korlátaink közül. Bánunk valahogy egymással, és a többi élőlénnyel: állatokkal, növényekkel, magával a Földdel...

Csodálatosak vagyunk, és "zakkantak" vagyunk.

Mi zajlik itt a Földön?

Milyen hely ez?

Miért vagyunk itt?

Lássuk be, bármennyire is próbáljuk elfedni és feledni, az élet itt, így, nem "fenékig fejföl". Itt rossz is van, szenvedés van, betegség van, halál van. A múlandóság árnyékában élünk.

Mi hajt mégis ide, miért születünk ide?

A film címe Samsara, ami szanszkrit nyelven létforgatagot jelent. A keleti tanítások szerint, az emberi lélek addig és addig születik újra a Földre, amíg meg nem tisztul, és meg nem szabadul vágyaitól.

"A múlt beteljesületlen vágyainak emléke csapdába ejtett energia, amely önmagát személyként nyilvánítja meg. Amikor töltése kimerül, a személy meghal. A beteljesületlen vágyak tovább kerülnek a következő születésbe. A testtel való önazonosulás folyvást friss vágyakat hoz létre, és ennek addig nincs vége, amíg a kötöttség ezen mechanizmusa világosan megértésre nem kerül. A világosság fog megszabadítani, mert addig nem tudsz lemondani a vágyról, amíg annak okait, és hatásait világosan meg nem érted." (Sri Nisargadatta Maharaj)

És most nézzük a filmet, melyet 5 éven keresztül, 5 kontinensen, 25 országban forgattak.

Képeskönyv rólunk. A Földünről, és az emberről...

Ez az alkotás nem állásfoglalás, és nem kínál megoldást sem.

Csak megmutatja ami van, és ránk bízza a következtetések levonását...

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum