Jelenlegi hely

Címlap

A csillagjósláson innen, az üveghegyen túl...

 

Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy teljes Egész.

Volt egyszer egy Egy.

Aztán az Egy "szétdobolta" önmagát, és végtelenül sok lett. Ezt a kiáradást hívjuk teremtésnek.

A sok természeténél fogva annyira sokszínű és  különböző, hogy kellett valamiféle rend, amelybe be lehetett sorolni, hogy számon lehessen tartani a létezőket. 

Az ember, aki csepp a tengerben, de magában hordozza a lehetőséget, hogy újra tengerré, Eggyé váljon, folyton összefüggéseket keresett, és próbálta kiismerni a teremtett világ titkait. Miként működik ez az egész? Lehet-e ismétlődést, tehát szabályszerűséget felfedezni benne? Kémlelte az eget, a csillagos égboltot, és megfeleléseket keresett az égi és a földi történések között.

 A fényt, melegséget és életet adó Napot tisztelni kezdte, megtette királynak. A Nap képzeletbeli pályáját a Föld körül 12 részre osztotta, 12 állatövi jegyre, attól függően, hogy melyik csillagkép foglalt helyet a Nap pályája mögött. A Naprendszerünk bolygóinak állatövi helyzetéből, valamint a planéták egymáshoz való viszonyából kialakult egy gazdag szimbólumrendszer. Ez az asztrológia, a csillagjóslás.

A születési horoszkóp egy mandala, egy pillanatfelvétel az idő minőségéről abban a pillanatban, amikor az ember a földi síkra lépett.

 Univerzumunkban megfelelések, párhuzamok, úgynevezett analógiák vannak.

Bizonyos teremtmények ugyanannak az ideának az eltérő megjelenési formái. (Lásd a Csodás hasonlóságok című írást!)

A 12 asztrológiai jegy alapminőségeket jelöl, létezési formát, gondolkodási módot, érzelmi viszonyulást viselkedést. Minden ember "keverék", és a horoszkóp jóval több mint a Nap jegye, de azért sok mindent elárul a személyről.

 A humoros asztrológiai elemzések gyakorta sokkal jobban megfogják a lényeget, mint egy "komoly" elemzés. Az alábbi vicces jellemzést a Fullextra.hu honlapról vettem át:

 

A 12 jegy szülötte sétál egy erdőben. Céljuk, hogy eljussanak az Óperenciás tengeren is túlra, de egy hatalmas hegy elállja az útjukat. Ki hogyan gondolkodik/viselkedik ebben a helyzetben???

KOS: Ugyan már! Mit nekünk egy hegy, még ha ilyen hatalmas is?! Gyerünk, most azonnal, de rögtön átvágunk rajta!!! Vagy ha nem megy, akkor majd eltoljuk az útból! Nem foghat ki rajtunk! Mivel ÉN erősebb vagyok mindenkinél, ÉN vezetlek Titeket, mindig csak gyertek utánam!!!

 

BIKA:  Nem bánthatjuk a hegyet! Nézzétek, milyen szép! Inkább írjunk róla verset, vagy zenésítsük meg! Hiszen olyan gyönyörű, mint egy Istennő! Sétáljunk át rajta együtt, szagoljunk meg minden virágot, gyűjtsünk lepkét, szeretkezzünk minden bokorban, és élvezzük a fák gyümölcseit.

 

IKREK:  Mielőtt nekivágnánk, gondolkodjunk! Ismerjük meg a hegyet! Térképezzük föl, vegyünk kőzetmintát, mérjük meg széltében, aztán hosszában, majd magasságra, utána pedig megbeszéljük az eredményeket. Ne hagyjunk ki egyetlen fűszálat sem, de azért nem kell túlságosan elveszni a részletekben, csak úgy nagyjából…

 

RÁK:  Először lépjünk hátrafelé egy kicsit. Most nincs hangulatom nekivágni a hegynek. Ráadásul a KOS mindig felbosszant, inkább távolságot tartok tőle. De érzem a hegy rezgéseit, hallom, ahogy hív. Mindenféle hangok vannak. Érzem, ez a hely nem biztonságos, óvatosan kell megközelíteni. Egyet lépünk előre, kettőt hátra. Holnap, ha jó kedvem lesz, kitalálom, hogyan tovább.

 

OROSZLÁN:  Na, álljunk csak meg. A király itt én vagyok, ezt el kell ismernetek. De ne féljetek, én majd gondoskodom rólatok. Bölcsességem határtalan, ezért majd megmondom, mit, és hogyan csináljatok. Csak így juthatunk át a hegyen. De majd ne felejtsétek el hódolatotokat kifejezni irántam. Bátor és hatalmas szívem megóv mindannyiótokat!

 

SZŰZ:  Tervezzük meg, milyen menetrend szerint haladunk át a hegyen. Először is gyűjtsünk be sok-sok elemózsiát az útra, amiről majd leltárt vezetek. Én fogom kiporciózni az adagokat. Az átkelést teljes körültekintéssel fogjuk végezni, sok veszély leshet ránk. Nem árt, ha álcázzuk magunkat, és úgy alkalmazkodunk a környezethez. Ha rám bízzátok, sikeresen és gyorsan túljutunk az akadályon.

 

MÉRLEG:  El kell dönteni, menjünk vagy ne menjünk. Vajon érdemes-e nekivágni? Ki kell értékelni. De előbb még össze kell békíteni a KOS-t az OROSZLÁN-nal. Ha tökéletes harmónia uralkodik, akkor elindulhatunk. Mindennemű viszály veszélyezteti az átkelés sikerét, így én mindenkivel jó kapcsolatot alakítok ki. Út közben énekelünk, megcsodáljuk a természet szépségeit, és ügyelünk a belső kiegyensúlyozottságra.

 

SKORPIÓ:  A küldetést lehetetlen teljesíteni, de mi megpróbáljuk. A hegy gyomrán keresztül kellene menni. Az is lehet, hogy meghalunk út közben. De nem baj, a célért szép meghalni! Vannak itt gyávák, akik félnek! Pedig izgalmas dolog a halál, és a szenvedés még érdekesebb. A RÁK-ot egy kicsit megszurkáljuk a gyenge pontján… Ez a túlélő-tábor igazán nekem való! Ami nem öl meg, az erősít!

 

NYILAS:  Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Az én küldetésem feljutni a csúcsra, és onnan elérni az eget! Minden, ami szép és tökéletes, az odafent van. Ez a hegy sem véletlenül került ide, az Égieknek célja volt vele. Ezt próbálom a többieknek is elmagyarázni, de nem értik. Addig nem indulhatunk el, amíg meg nem kapom az égi jelet! Addig meg boncolgatom itt lent tovább a lét értelmét…

 

BAK:  Márpedig innen egy tapodtad sem tovább. Nem! Azért sem! Itt szabályok vannak. Szigorú rendben felsorakozunk, lehajtjuk a fejünket, és várunk, amíg a hegy magától tovább nem megy! Lehet, hogy nagyon sokat kell várni, de a kitartás az erényem. A többiek ugyan nem szeretnek, pedig akarom, hogy szeressenek! Én is szeretem magamat. De a kötelesség még a szeretetnél is fontosabb. Ez a világ pedig zord és kegyetlen!

 

VÍZÖNTŐ:  Átkelni a hegyen? Nem jó elgondolás. Hát én inkább megkerülöm, vagy keresek egy másik utat a hegy alatt. Csakazértse megyek a birkák után. Aki akar, velem tarthat. Tudom, hogy létezik egy másik út, ami sokkal ideálisabb mindenki számára. Lényeg, hogy érzelmeitekkel ne közelítsetek, nekem objektívnek kell maradnom. Engem ne utasítson senki! A szabályok pedig arra valók, hogy megszegjük őket!

 

HALAK:  Fáj a lábam, ha hegyet kell mászni, de azért sodródom veletek és alkalmazkodom. Igazából nem is érdekel, hová megyünk, és miért. Nem az a lényeg, hanem az út maga. Közben úgyis álmodozom, meg segítek mindenkinek, és Istenhez imádkozom. Ő majd vigyáz ránk, tudom, mert én jóban vagyok az „Öreggel”. A szeretetnél nincs is fontosabb. Ezen most elérzékenyültem…

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum