Jelenlegi hely

Címlap

Nemes ügy? Nem érdekel!

Ha egészen őszintén szembenézek azzal, hogy miért hajtjuk a mókuskereket, egy már-már Orwell-i robotizált világban ahelyett, hogy paradicsomi életet élnénk a gyönyörű Földünkön, akkor különös jelenséget tapasztalok...

Azért van ez elsősorban, mert rossz, és romlott az ember? Á dehogy! Az ok ennél sokkal banálisabb és prózaibb!

Az ember, -nagyon kevés kivételtől eltekintve- megszólíthatlan és közönyös. Langyos, az a fajta, amelyről Jézus azt mondja, hogy kiköpi az Atya...Tompa. Nem tud lelkesedni, a lélek és szellem irányából szinte teljesen megszólíthatatlan. Részeg.

"Jézus mondta: A világ közepén álltam, és testben jelentettem ki magam nekik. Mindnyájukat részegen találtam, nem leltem köztük senki szomjúhozót, és fájt a lelkem az emberek fiai miatt, hogy vakok szívükben és nem látnak. Hiszen üresen jöttek a világra, és arra törekednek, hogy ismét üresen menjenek ki a világból. Ám most részegek. Amikor borukat eltávoztatják, akkor fognak bűnbánatot tartani." (Tamás evangéliuma 28. vers) 

Ám nem így vagyunk a test dolgaival! A frissensült fornetti meg tud szólítani bennünket! A "legújabb őszi kollekció" meg tud szólítani bennünket! Egy "akciós" wellness hétvégi ajánlat nem hagy közömbösen bennünket!

Miért? "Mert megérdemlem!' Tudjátok mit érdemlünk meg? Azt, hogy jólfésült, öltönyös, és beparfümözött rabszolgák legyünk! Azt!

"A fogyasztói társadalomban felesleges tárgyakkal vesszük körül magunkat, miközben az emberi kapcsolataink felszínessé válnak."(www.demotivalo.com)

Elmondom, miért írtam le most mindezt. Szomorúságból, keserű felismerésből.

Történt a hét elején, hogy Egres Katinka színművésznő, inspiratőr előadó, akinek szívügye, hogy egy élhetőbb, zöldebb, gyönyörűbb világot teremtsünk, közzétett egy felhívást, melyben a lelkesedésünkre számít. Szeretné még az ősszel leforgatni második inspiráló kisfilmjét, egy portugáliai ökoközösségben, ahol az igényes élelmiszerelőállítás mellett, gyógyítással és oktatással is foglalkoznak. Magyarul: az igazi, méltó emberi élet iskolapéldáját testesítik meg.

Katinka -akit magamban csak Igazgyöngy Katinkának hívok külső-belső szépsége miatt-, nem kér túl nagy dolgot, csak annyit, hogy ki-ki érezze egy picit magáénak ezt a célt, mely a következő generációk életét is megalapozza, és támogassa lehetősége szerint, mondjuk 3-4 kávé árával a film leforgatását...

A válasz: szinte totális közöny. A Lélek Café 560 fős olvasótáborából 5 ember reagált kedveléssel, megosztással, 204 ismerősöm közül 1 ember. Ez összesen 6 ember, és elvileg egy olyan közösségben, ahol a szellemi értékekre nyitott emberek fordulnak elő.

A lelkesedés nemes célok iránt csekély.  A facebookon tovább görgetünk, és "like-olunk" valami könnyfakasztó bölcsességet, vagy könnyet fakasztunk egy újabb vérforraló igazságtalanságon, melyet a Rendszer követ el ellenünk.

Kihalt belőlünk az adakozás szándéka és öröme? Nem érdekel bennünket semmi, ami kívül van a sokat emlegetett "komfortzónán"?

Igen, értem én, hogy mindenki "el van havazva" és küzd a saját, és családja (cége, munkahelye stb.) fennmaradásáért, de nem gondoljátok, hogy a kiút a taposómalomból, a rés, ahol ki lehetne bújni ebből az egész rémálomból, az egymást éltető kisközösségek megteremtésében nyílik?! Olyanokban, mint például Damanhur, vagy a portugáliai Tamera...

Egres Katinka felhívása


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum