Jelenlegi hely

Címlap

A menekült kérdésről

Nincs véleményem a menekült kérdésről.

Hogy miért?

Mert a vélemény, az elme azon igyekezete, hogy az általa érzékelt jelenségeiket az általa ismert kategóriákba besorolja. "Ez jó, ez rossz, ez előnyös számomra, ez veszélyes rám nézve."

Az elme látósugara viszont nagyon korlátozott. Csak a jelenségvilágot pásztázza, és annak is egy viszonylag szűk sávját, de leginkább a manipulált médiából veszi fel az információit, és az alapján alakul ki a vélemény.

Döntéseim viszont vannak.

Döntéseim alapja a következő:

Korábban beláttam, hogy az Univerzumunk rezgés alapú, -itt minden energia, sőt finomabb szinten információ.

A fizikai lényem, amely megtestesült (beszilárdult) erre a síkra (tér-idő valóságba) egy vonzáspont. Adó-vevő állomás, amely a rezgések végtelen spektrumából felfog, stabilizál, és ezáltal materializál rezgéseket, amelyből kibontakozik a valóságom.

Az élet tehát nem történik velem, hanem válaszol rám. Attól függ a valóságom, hogy hová hangolom be magam tartósan.

Ez az alaptétel, akkor is érvényes, ha olyan szélsőséges külső helyzet lép fel, mint a menekültek áradata Európa felé.

Eldöntöttem, hogy most is az alapszabály szerint játszom. Tehát:

-Minden külső szituációt lehetőségnek látok, mely egy új, tágabb szinte vezethet engem.

-Minden olyan hangra nyitott vagyok, ami a magasabb megértés felé visz, a "régi nóta", vagyis a félelem, és ellenállás helyett.

-Nem csinálok senkiből ellenséget az elmémben.

-Nem a félelem teréből, hanem csakis a szeretet, és tudatos teremtés teréből vagyok hajlandó gondolkozni, és érezni.

-Nem lesznek prekoncepcióim, előre gyártott elméleteim a menekültekről, hanem  a gyakorlati szinten, vagyis a jelenben maradok. Ez lehet az, hogy segítek rajtuk, de lehet az is, hogy konfrontálódok velük, ha a helyzet úgy kívánja. Tehát nem tartom oda a másik orcámat, de nem is gyűlölök senkit ismeretlenül.

-Megőrzöm az együttérző képességemet. Nem kezelem nagy masszaként a menekülteket, és főleg nem olyan tömegként, amely ellenem irányul.

-Tudomásul veszem, hogy az emberi létformához, és ehhez a téridő síkhoz hozzá tartozik, hogy szélsőségesen eltérő dolgokat érzékelek a külvilágban.

-Lepereg rólam a média manipulációja, félelelemkeltő, vagy éppen érzelmileg zsaroló propagandája. 

-Eldöntöttem, hogy én kitartóan azt kívánom nekik, hogy leljenek nyugalmat, békét, és alakuljon minden úgy, hogy a legjobb legyen minden emberi lénynek. Úgy bánok velük, gondolatban és ha úgy adódik cselekedetben, ahogy azt a magam számára kívánnám, ha hasonló helyzetben lennék.

 

Dolgok, amin elgondolkoztam a migrációs jelenség kapcsán:

-Amikor mindennapos témává vált a menekültkérdés, és nem tudtam már figyelmen kívül hagyni, egy hatalmas ellenállást tapasztaltam belül. Azt éreztem, hogy nem akarom, hogy ide jöjjenek! Nem akarom, hogy Európa arculata megváltozzon! 

Időbe telt, míg szembesültem azzal, hogy mekkora ellenállás van bennem a változással, tehát az Élettel kapcsolatban. Tíz körömmel védem a fennálló helyzetet, a nyugalmamat, a kényelmemet. Nem tudtam megadni magamat a van-nak. Erre egy Eckhart Tolle videó döbbentett rá végképp! (Link alább.) Tolle elmondja, hogy nem tévesztendő össze az Élet az élethelyzettel, és hogy mennyire fontos, hogy nyitottak legyünk arra, hogy a külső struktúrák nem állandóak.

-Egy másik dolog amin elgondolkoztam, hogy egyre sűrűbben rebesgetik a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvételt. Ha ekkora ellenállás van bennünk azokkal szemben, akik emberi lényként nagyon különböznek tőlünk, milyen elutasító lenne az emberiség, és mennyire rettegne egy földön kívüli fajtól!

Nyitott a fülem minden olyan hangra, megközelítésre, amely egy nagyobb megértésbe visz ahelyett, hogy a jól ismert, félelem, és elutasítás alapú zsákutcába torkollana.

A félelem ösztönössé vált, általánosan elterjedt emberi reakció, amit ha nem lépünk túl, megrekedünk ezen a szinten.

A migrációs helyzet több lehetőséget is magában rejt. Fejlődhetünk abban, hogy miként maradunk a tengelyünkben a külső vihar esetén, illetve megláthatjuk, hogy kiben-kiben mekkora a bizalom az Élettel, és az Univerzális Intelligenciával kapcsolatban. Ez itt a Szeretet próbája.

Ajánlott videók, amelyeket nem elég egyszer megnézni: Eckhart Tolle: Jelen helyzetünk

Abraham-Hicks: A terrorizmusról:

 https://www.facebook.com/mikloskomaromifanpage/videos/829570203791576

Abraham-Hicks: A világ igazságtalan:  

https://www.facebook.com/mikloskomaromifanpage/videos/815012858580644/


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum