Jelenlegi hely

Címlap

A mélypont értelme és ereje

 

Egyszer régebben, hallgattam egy felvételt, melyen állítólag egy médium kommunikált egy földön kívüli, magas értelmű lénnyel. Ez a fejlett entitás azt emelte ki, hogy az emberekkel az a legnagyobb gond, hogy borzasztóan korlátozó a gondolkodásuk. A "korlátozás mesterei"-nek nevezett minket.

Ha jól belegondolunk, legnagyobb szenvedéseink abból fakadnak itt a Földön, hogy be akarjuk korlátozni, hogy mit éljünk meg, és mit ne. Vannak rendkívül pozitívnak értékelt dolgok, amelyeknek megélésére egész életünkben vágyunk, pld. az egészség, gazdagság, gondnélküliség, biztonság, és vannak mélyen negatív tapasztalatok, amelytől félünk, rettegünk és menekülünk. Ilyen a betegség, szegénység, létbiztonság hiánya, és leginkább a halál.

Az a gond ezzel a meneküléssel, hogy az emberi létforma egyik tanulnivalója - ha úgy tetszik vizsgatétele-, az érzelmek teljes skálájának megélése, sőt mi több, annak elsajátítása, hogy miként maradjunk középpontban egy "érzelmi cunami" közepette is.

A középen maradás képessége jelenti azt, hogy rájöttünk: nem vagyunk a gondolataink, és nem vagyunk a velük együtt felbukkanó érzelmek, hanem valami többek!

Valaki van bennünk, aki nem vesz részt a drámáinkban, nem ül a hullámvasúton, hanem kívülről, teljes nyugalomban szemléli minden drámánkat...

Ez szüli a meggyőződést, hogy más a személy, akinek története van a Földön, és más az Önvaló (nagy Én, isteni, halhatatlan részünk) aki csak szemléli mindezt, és tapasztalatot gyűjt az élet teljes keresztmetszetéből.

A személy (ego) fél a negatív élmények bekövetkeztétől, szorong, ha pedig bekövetkezik egy úgynevezett tragédia, akkor teljesen elveszíti a fejét és szétesik. Így történhet meg az, hogy az ego félelmei miatt, egyre szűkebbre szabjuk életterünket, próbálván minimálisra csökkenteni a "veszélyeket".

"Ahelyett, hogy megélnénk az életet, meghunyászkodunk az elménk, vagy bármi más fenyegetései előtt." (Mooji)

Ebben a kiváló videóban Mooji elmondja nekünk, hogy hogyan győzhetjük le a félelmeinket, a pánikot, és végső soron a halált.

-Ne próbáld megállítani a dolgokat, hagyd, hogy teljes skálán kifejezésre jussanak. Az érzések maguktől jönnek, ők a gondolkodásmódunk 'közönségei'. Az ellenkezés olyan, mint olaj a tűzre. Hagyd, hogy megtörténjen, engedd el annak a vágyát is, hogy megállítsd az érzelmeket. Éld át teljesen őket!

-Ha taccsra vág, mondd azt: "Igen, most padlón vagyok!", -de ne azonosulj ezzel sem, ne engedd, hogy meghatározzon téged!

-Maradj semleges és láss! Figyeld meg, hogy milyen ez az állapot, milyen érzés padlón lenni. Engedd a tested érezni, engedd meg, hogy minden ízében átélje a félelmet, de Te maradj ki belőle amennyire csak lehet. Találj békét a 'háború' közepette! Légy szemlélődő, turista a saját rettegésednél. Ez a kiút!

-Magadat tedd tisztába, ne a külső helyzetet próbáld meg erőszakkal megváltoztatni, hisz az egy kivetülés! (Legnagyobb gondunk általában az, hogy mindig a külső képpel vagyunk elfoglalva, és rendre elfelejtjük, hogy a külvilág tükör! -Megjegyz.- a szerző)

-Ha már nagyon félsz, csak tedd föl magadnak a kérdést: "Mi a fenét próbálok ennyire megmenteni? Minek az elvesztésétől félek ennyire?

Látni fogod, hogy ez általában a tudat, vagy az anyagiak elvesztése miatti félelem.

-Engedd magad bele teljesen a félelembe, és meg fogod látni, hogy hiába veszítenél el itt mindent, találnál valamit, ami elveszíthetetlen. (Eddig Mooji mondatai.)

Ez minden krízis értelme és felfoghatatlanul értékes ajándéka. Megfigyeltem, hogy a mélypontnál - amennyiben megengedjük -, valami ismeretlen erő és kegyelem, úgy dob föl a felszínre, mint a víz felhajtó ereje az alányomott, majd elengedett parafadugót.

Csak mélyen meg kell élni az érzelmeket, aztán utat engedni a megkönnyebbülésnek.

Az írás második részében bemutatom, hogy az önátadás útján megvilágosodott Dr. David R. Hawkins szinte teljesen ugyanerre a megoldásra jutott a emberi krízisek, tragédiák elemzését követően.

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum