Jelenlegi hely

Címlap

Az ember aki zenével gyógyít: Jeszenszky István

Kategória: 

Az emberek személyisége egy ideje nem igazán vonzza már a figyelmem, pedig pszichológiát tanultam...

Ami érdekel, és mélyen megérint az nem más, mint a tiszta Létezés, az Öröm, az Isteni Lényeg, mely kiárad egyes emberi személyekből, akik elhagyták az egojukat. Akik engedik magukon keresztül áramolni a Teremtő táncát, és nem torzítják el a személyiségnek nevezett Fény-törő valamivel...

Ilyen Jeszenszky István is, az ember, aki zenével gyógyít...

Tudjátok mi történt? Néztem a filmet, és minden sejtem ujjongva figyelte Őt. Ami a nagyszerű volt, hogy Istvánon keresztül tényleg Őt, az Istent láttam meg, a szeretetet, boldogságot, természetességet és túlcsorduló örömet. Assisi Szent Ferenc lehetett még ilyen. A felébredett mesterek egyöntetűen azt mondják, hogy ez az igazi természetünk.

Jézus szavai jutnak eszembe róla, egészen életre kelti őket:  "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek - mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább? Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja." (Máté 6,25-34)

Hálás vagyok Istvánnak, hogy ennyire elevenen emlékeztet valódi természetünkre az Örömre, és köszönöm Horváth Szilárd cinematográfusnak, hogy ilyen  gyönyörűen és érzékenyen  megtudta ezt mutatni, a film eszközeivel!


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum