Jelenlegi hely

Címlap

Ho'oponopono

Megfigyeltem, hogy minden a megfelelő időben ér el az emberhez, akkor, amikor éppen alkalmassá válik a befogadására.

A Ho'oponopono módszerével már korábban is találkoztam, láttam ez utcai könyvárus asztalán is, de valahogy nem érte el azt az ingerküszöböt nálam, hogy utánanézzek a dolognak.

A napokban "véletlenül" ismét a látókörömbe került, és tegnap estére feszítő kíváncsiság lett úrrá rajtam. Elérkezett az ideje, hogy megismerjem ezt a hawaii technikát, mert úgy látszik, hogy csak a segítségével tudok tovább lépni!

Vigyázat, amit itt olvasni fogtok, az nagyon "magas labda" az elmének, sőt lehet, hogy olvasván a most következő sorokat, valamelyikőtökben felmerül majd, hogy "megborultam" kissé... Mindegy, lássuk miről is van szó?

A Ho'oponopono a megbékélés és megbocsájtás technikája. Hawaii nyelven azt jelenti: jóvá tenni, hibákat kijavítani, megjavítani.

Meg kell javítsam a világomat és ezáltal a világot.  Jóvá tenni a világot??  Hogyan? Miért én??? Még hogy én? Hát tehetek én róla, hogy rossz a világ?!

És itt a lényeg! 

Igazából annak a lelki-szellemi talajnak a kialakításához kell az "óriásugrás" amelyen ez a módszer meg tud gyökerezni! Ez pedig a következő: minden ami történik velem, sőt mindenért amit látok, hallok, érzékelek 100%-ban én vagyok a felelős!  (Mondtam, hogy meredek!)  Az életemért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy pusztán azért, mert jelen van valami az életemben, megjelent a világomban dolgom van vele, sőt egyenesen az én dolgom, az én felelősségem, mert az általam észlelt világ az én teremtményem!

A világ amit külsőnek érzékelek, tulajdonképpen az én világom! Nincs tőlem függetlenül létező objektív világ, amelyre nem vagyok hatással, mert a mindenség egyetlen hatalmas információ-tenger, melyben gondolatháló kapcsol össze és teremt meg mindent. Olvastam korábban valahol, hogy  ezen összetett rendszer alapja, hogy a Teljes Tudású Létezőn belül teljesebb és korlátozottabb tudatú egységek élnek, melyek egymásban léteznek és egymásból keletkeznek. A kisebb tudati alegységek, mint pld. az ember, részei a náluk magasabb rendszereknek. Eme tudatosságháló egyéni tudatait egymástól valójában sem tér, sem idő nem választja el. Egymás számára átjárható minden és mindenki, mindenki mindenkivel szoros kötelékben él.

Sci- fi? Lehet, hogy annak tűnik, de működik!

Ez a varrás nélküli valóság-szövet ad magyarázatot a Ho'oponopono technika működésére és érthetővé teszi az alábbiakat.

Dr. Ihaleakala Hew Len a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át. Az osztály, ahol a közveszélyes őrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerűen felmondtak. A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes.

Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott. Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is.
„Néhány hónap elteltével – mesélte Dr. Len – a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük. Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni."
„A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszűntek. A végén többen dolgoztak az osztályon, mint amennyire szükségünk volt, mivel a betegek hazamehettek, plusz mindenki bejárt dolgozni. Mára az osztály bezárták."
„Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire megváltoztak?"-kérdezték tőle.
„Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette." -hangzott el a megdöbbentő válasz.

Tudom, hogy nagyon kemény ez a dió!

Úgy működünk, úgy gondolkozunk automatikusan, hogy vagyok én, és van a világ, amely jó és rossz. Ez a teljesen másfajta gondolkodásmód azt mondja, hogy vagyok én, és a világot én teremtem, én vetítem ki  magam köré, ezért ezt a világot csak nekem áll módomban meggyógyítani. Ha rosszat látok benne, csak én tudom kivenni belőle, hasonlóan ahhoz, ahogyan a testemet rendben tartom, vagy lakást kitakarítom: odalépek és letörlöm, lemosom, megjavítom, megragasztom. A világ az én tág lakásom, amelyet fel kell újítanom, rendbe kell tennem ahhoz, hogy jó legyen benne élni.

Miből áll a technika? Hogyan gyógyította meg dr. Len önmaga meggyógyítása által a közveszélyes őrült betegeket?

A technika zavarbaejtően egyszerű.

Kapcsolatba lépek az összefüggő, mindent mindennel összekötő Tudatossággal melynek része vagyok, lényegében Istennel, és azt mondom: Szeretlek. Ezzel azt fejezem ki, hogy ez az alaphangon működő kapcsolat. Sajnálom. Sajnálom, hogy ez a kapcsolat pillanatnyilag megbomlott, és a világomban diszharmónia keletkezett. Konfliktus, ellenszenv, meg nem értés, gyűlölet, stb. Bocsáss meg! Itt nem bocsánatért esedezem, hanem inkább a negatív rezgés elbocsájtását, a feszültség elengedését, és az összhang helyreállítását kérem. Köszönöm! Megköszönöm, kifejezem hálámat a rendezésért.

Fontos, hogy szemben a lélektan feltáró technikáival, itt nem történik elemzés, nincs értelmi beavatkozás, csak mély érzelmi gyógyítás, kioldás, tisztulás. Megbocsájtás általi kisimulás.

"Ha ezt a Fényprogramot, energiaminőséget elindítjuk lélektereinkben, kitörli (felülírja), újraminősíti rezgésével a már ott lévőt. Kiegyenlítőként működik. Energiája olyan erősen tartalmazza az isteni minőséget, az EGY rezgését, hogy azonnal semlegesít.

Megkeresi és felismeri azt a mintát, melyet tudatosítunk magunkban és az igaz szeretet és alázat segítségével, mely összekapcsolja a két energiateret, kitörli az adósságot." (Pusztai Orsolya)

Nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki, akár a kezdeti ellenállás legyőzése árán is. Én azért kezdem el használni, mert sokszor tehetetlen vagyok a világban, világomban jelentkező fájdalommal, reménytelenséggel szemben.

Ezért ezt kérdezem: mit változtathatok önmagamon, hogy holnaptól jobb hely legyen a világ?

Íme egy kis összeállítás a you tube-ról: Ho'oponopono, illetve egy pszichiáter, dr. Parádi József magyarázata.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum