Jelenlegi hely

Címlap

Visszanyertem hitemet az emberségben!

 Hajnalodik.

A világban-e, vagy énbennem nem tudom, csak azt tudom, hogy világosodik. Eloszlik a sötét a város felett, hasad a hajnal és az éjszaka sűrűje alig észrevehetően, de biztosan kezd szétoszlani.

A szűk emberi körökből sohasem tűnt el az összetartás, segítségnyújtás, és bizonyos "másképpen huzalozott" emberek, csoportok, egyesületek mindvégig tettek a többiekért, de mostanság egy másfajta jelenségre lettem figyelmes.

Kezd megjelenni a társadalmi összetartás, az érzékenység "idegen" rászoruló emberek problémái iránt.

A közelmúltban két meseszerű történet is keringett a facebookon.

Egy hajléktalan srácon megesett egy úriember szíve, és a közösségi oldalára kitett egy közös fotót, azzal a leírással, hogy ez a fiú fel szeretne állni a padlóról, segítsen aki tud. Munka kéne neki, ruha, miegymás. Másnap egy csomó ember jelent meg a srác "utcasarkán". Ruhát, élelmet, munkaajánlatokat hoztak az emberek. A fiú csak pislogott a meglepetéstől... A javakat, amire nem volt szüksége, tovább adta az általa ismert rászorulóknak. Épp mint A jövő kezdete című filmben!

Körülbelül két-három napra rá, egy idős néni képe jelent meg a faceboon. Egy érző szívű embertársunk nem ment el csak úgy a néni mellett, hanem lefotózta, írt az érdekében néhány segítségkérő mondatot és kitette az oldalára. Megtette a néniért az első lépést. Azok az emberek, akik megosztották a képet, mind-mind megtették a maguk egy lépését, és azok akik befogadták a nénit, rányomták a habot a tortára!

Így van ez jól. Mindenki azt teszi meg, amit az adott helyzetben tud, de azt mindenképpen megteszi.

Még egy szép történet a végére.

Olvasom, a címet: A magyar, aki meghatotta egész Romániát. Mi lehet ez?

Kiderült, hogy egy sepsiszentgyörgyi férfi talált egy számlát és 200 lejt (kb. 14000 Ft) egy benzinkúton, és a számlán lévő adószám alapján kinyomozta a tulajdonos kilétét, aki történetesen egy román férfi volt. Emberünk annyira meghatódott azon, hogy léteznek még olyan emberek, akik képesek erőfeszítést tenni azért, hogy valamit visszaadjanak a tulajdonosnak, hogy lelkesen hangot adott elismerésének és meglepettségének a facebook oldalán.

Így fejezi be írását: "Faith in humanity – restored!" Visszanyertem hitemet az emberségben!

A politikai érdekből keltett etnikai feszültségek feloldását  az ilyen, emberségből jeles  magyar és román emberek kezdik el, és ők fogják végbevinni. Mert a széthúzás ideje lejárt, legyen bármi is az alapja.

Teszem hozzá, az esetet a román média több csatornája bemondta.

Hiszem, hogy az igazi változás ilyen kis hatalmas lépésekkel kezdődik, mert ezek az esetek példává válnak.

Az embereknek ott lesz a fejében az új algoritmus: lefotózni, szót emelni érte, visszaadni, venni neki egy szendvicset, megosztani a segítségkérést a közösségben, hogy eljusson az infó ahová kell, stb.

Egy idő után ez a megoldó képlet természetessé válik, állandósul. Úgy érzek mások iránt, úgy viselkedem, cselekszem, mint ahogyan szeretném, hogy velem bánjon a világ. Mindegy, hogy a zavar, a piszok kívül van-e a világban, vagy belül énbennem, azt rendbe kell hozni, le kell törölni.

A világban hajnalodik vagy énbennem?

A kettő együtt történik.

Talán ugyanaz.

 

Vonatkozó írás: A jövő elkezdődött


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum