Jelenlegi hely

Címlap

Gettómilliomos

Kategória: 

Mumbaiban, az indiai "Legyen ön is milliomos" stúdiójában a játékos egy fiatalember, aki egy telefonközpontban dolgozik kisegítőként. Vele szemben Vágó István indiai kiadásban: a minden hájjal megkent játékvezető, aki lekezelő gúnnyal bánik a fiúval.

A játék halad előre, nehezednek a kérdések, gyöngyözik a veríték a játékmester homlokán, fokozódik az izgalom a színfalak mögött, mert a fiú, akiből nem sokat néztek ki, sorban megválaszolja a kérdésket. Csal, szerencsés, zseni a fiú?

A játék szervezői csalásra gyanakszanak és brutális rendőrségi vallatásnak vetik alá, hisz elképzelhetetlen, hogy egy gettóból, egy nyomornegyedből származó fiú képes legyen arra, hogy olyan kérdéseket válaszoljon meg, melyeken nagytudású, művelt emberek véreztek el korábban.

Senki sem tudja felmérni, hogy Jamalt maga a Nagymester, az Élet tanította meg mindenre amit tud. Saját bőrén tapasztalta meg a szenvedéseket, amelyeken keresztül a tudás birtokába jutott.

Édesanyjuk halála után bátyjával csak saját magukra és egymásra számíthatnak a túlélés kőkemény játékában, szemben azokkal a körülményekkel, melyek folyamtosan kikezdik létüket. Ezek ellenében fennmaradni jóval nehezebb, mint egy vetélkedőben győzni... A túlélésért folytatott harc folytán olyan képességeket kénytelenek kiaknázni magukból, melyek minden képzeletet felülmúlnak. (vonatkozó írás: Felhősuli, a jövő iskolája)

A film lenyűgözően játszik az idősíkokkal: a stúdióban helyesen megválaszolt kérdés behúzza a mögötte rejlő eseményeket, mígnem összeáll egy nehéz gyermeki sors története, annak sok tragikus és humoros vonatkozásásval.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum