Jelenlegi hely

Címlap » Írások

Expresszó

A menekült kérdésről

Nincs véleményem a menekült kérdésről. Hogy miért?
Mert a vélemény, az elme azon igyekezete, hogy az általa érzékelt jelenségeiket az általa ismert kategóriákba besorolja. "Ez jó, ez rossz, ez előnyös számomra, ez veszélyes rám nézve."
Az elme látósugara viszont nagyon korlátozott. Csak a jelenségvilágot pásztázza, és annak is, egy viszonylag szűk sávját, de leginkább a manipulált médiából veszi fel az információit, és az alapján alakul ki a vélemény.
Döntéseim viszont vannak...

Kvantummező és Szentlélek

Pár évvel ezelőtt, kolostori tartózkodásom idején történt, hogy erősen kételkedtem egy történés pozitív kimenetelében. Egyszerűen nem láttam reális esélyt arra, hogy az a dolog jól érjen véget. A szívemnek oly kedves Károly testvér azt mondta: "Imádkozzál Annamari, mert ami neked lehetetlen, az a Szentléleknek lehetséges!" Nekem azért volt nehéz hinni vallásos értelemben, mert mindig érteni akartam az eszemmel is a dolgokat...

Le kéne venni Krisztust a keresztről!

Emlékszem gyermekkoromban a templom hűvösére, a hol ünnepélyesnek, hol pedig dermedtnek érzett csöndjére, és főleg arra, hogy milyen félelemmel vegyes iszonyattal néztem mindig a megfeszített, megkínzott Krisztust...

Érett felnőtté lettem már, tarsolyomban az egyéb villágvallások ismeretével, mire igazán fel mertem tenni magamnak a kérdést: tényleg, miért a keresztre feszített Jézus áll a keresztény vallás középpontjában, miért nem a feltámadott?

Egyre nagyobb ellentmondást éreztem ebben az egészben: hirdetjük Jézus feltámadását, de mégis szimbólumként a korpusszal ellátott keresztet használjuk!

Nagypénteki gondolatok 2015-ben

Mikor már kellő időt eltöltöttél a Földön, egyszer csak kezded látni a körülményeket, amelyek közé születtél.

Tiszta szemmel látod a keresztény kultúrkört, amely a szenvedés érzésén alapul, bár megváltás-történetnek mondja magát.

Tíz kérdés a boldogságért

Mi van, ha egyáltalán nem értjük a játékszabályokat, amelyek arra vonatkoznak, hogy egy boldog életet élhessünk a Földön?

Mi van, ha úgy viselkedünk a vendégségben, a terített asztal mellett, mint egy szegény rokon, aki semmihez sem mer hozzányúlni?

A bánat pazarlói

Azt a fogalmat, hogy a "bánat pazarlója" Rainer Maria Rilke használja az emberre. Mit is jelent ez? Rilke azt mondja, hogy az ember zokon veszi a fájdalmat, belesüpped, önsajnálatba merül ahelyett, hogy átalakítaná, és így eltékozol egy különleges lehetőséget...

Építsünk hidat

Ha megkérdeznétek, hogy miben látom a lehetséges megoldást a jelen nemzetközi politikai válságra, akkor a válaszom egyértelműen az volna, hogy a Putyin-Merkel szövetségbenEz az a híd, amely átível az Európai Unió, az USA, Oroszország, és a megalakulás előtt álló Eurázsiai Unió kaotikus viszonyai fölött. Híd Kelet és Nyugat között... 

Halottak napjára

Sok-sok téves elképzelésünk van nekünk embereknek a világ működését illetően, de azt hiszem, hogy a halálhoz fűződő hiedelmeink a legmakacsabbak. Oly sok fájdalmat, szenvedést, kínt, magányt kapcsoltunk a halál fogalmához, és egyre csak gyötörjük magunkat ezzel a malomkőnyi, súlyos csomaggal...

Magyarország nyomás alatt

Van a bölcs kínai jósrendszerben, a Ji Kingben egy jel, "A nagy túllépése". Ez a túlterhelés jele, és olyan kép tartozik hozzá, amely egy ránehezedő súlytól megreccsenő gerendájú házat ábrázol. Ez a kép nagyon emlékeztet engem a jelenkori Magyarországra. Az "osztálynapló" kinyílt a nevünknél, felelni fogunk. A sorskerék beforgat minket a válságba és változásba, ha tetszik, ha nem. A helyzet adott, viselkedésünk a kulcs!

Mi vitte a csúcsra Arnie-t?

Állítólag, amikor Arnie-nak azt mondták, hogy "Nem szeretnénk olyanok lenni mint te!" mosolyogva azt mondta: "Nyugi, nem is lesztek!" :) Tisztában volt azzal, hogy mindaz, amire ő képes a sikerért, kevesek sajátja.Vajon mi áll a mindenen keresztülhatoló kitartásának hátterében, ami az osztrák ismeretlenségből odáig vitte őt, hogy minden idők egyik legsikeresebb testépítője, hollywoodi filmszínész, milliomos üzletember, és végül Kalifornia kormányzója lett....

Oldalak

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum