Jelenlegi hely

Címlap

Elkapott valamit az óvodában...

Mondja egy ismerősöm, hogy beteg a gyereke. Elkapott valamit az óvodában, mindig összeszed ott valamit...

Hm.

Legszívesebben megkérdezném, hogy minden rendben van mostanában a családban? Nyugodt, derűs a gyermek anyukája? Nem veszekedtek valamin?

Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy fizikai szinten adó-vevő készülékek vagyunk egy értelmes tudati térben, mely megannyi láthatatlanul rezgő információval van tele, és úgy választjuk ki a nekünk megfelelő infókat, mint ahogyan a tévé távkapcsolójával váltogatjuk a csatornákat. Sajnos az esetek zömében tudattalanul, ösztönösen, illetve olyan módon, ahogy programoztak, tanítottak, kondicionáltak bennünket születésünk óta.

Na várjatok, elmagyarázom. A betegség kérdésének egy új megközelítésével szeretnélek megismertetni titeket.

Arra a jelenségre, hogy beteg a gyerek, van egy olyan "csatorna", egy olyan információs csomag a morfogenetikus mezőben (ez a körülöttünk lévő energia-, és információs tér), hogy a környezetünkben vírusok, bacilusok garázdálkodnak, amit aztán egyes gyerekek "elkapnak", beviszik az óvodába, és tovább adják más gyerekeknek. Összeáll itt egy csinos információs csomag, a neve legyen mondjuk: "óvodai fertőződés". Bármily furcsán is hangzik, ez egy konszenzus, amely a szülők, az óvónők, a nevelőszemélyzet, az egészségügyiek (háziorvos) stb. között jön létre, és mivel sokan hisznek benne, egyre inkább formát ölt, és egy valós, bármikor leakasztható okká válik.

Ha a gyerek beteg, már megint beteg, nem kell mást tenni, csak elővenni a panelt: elkapott valami vírust, baktériumot, bármit.

Ez kényelmes elmélet, mert az okot kívül jelöli meg, és senki nem érzi magát felelősnek, hisz az a fránya kórokozó a hibás. Ezzel a gond pusztán az, hogy a gyerek egészsége, vagy akár bármelyikünk egészsége így egy lutri. Magyarul, ki vagyunk szolgáltatva a környezet kénye-kedvének.

Az már a megoldáshoz közelebbi álláspont, hogy az erős immunrendszerű gyermek nem kapja el a betegséget, de még mindig nem a megoldás! Erre az immunrendszeres történetre pedig hatalmas üzletet lehet építeni. Erősítsd meg az immunrendszeredet, a családodét, és akkor önfeledten szaladsz a kipirult, egészséges gyerekeiddel, és az aranyló szőrű kutyusoddal a téli parkban...

Az az igazság, hogy nagyobb a felelősség, minthogy beadod az immunerősítő cseppet, de nagyobb a lehetőség is! A kulcs nem az immunrendszer.

Az Új Medicina új utak című írásban részletesen írtam arról, hogy átmeneti betegségeinket a traumaként megélt, majd megoldott lelki konfliktusaink, a krónikus, illetve visszaeső betegségeket pedig, a meg nem oldott, szőnyeg alá söpört konfliktusaink, lelki nyűgjeink okozzák. Az agy vezényletével test, a lélek meg nem oldott problémáira egy beléprogramozott megoldási folyamatot indít el. Amit mi betegségnek mondunk, az egy úgynevezett értelmes biológiai különprogram, ami a túlélést szolgálja.

Ha beteg a gyerek, meg kell nézni elsősorban azt, hogy az anyuka milyen állapotban van, mert tíz éves korig a gyerek a legközelebbi gondozó energiateréből táplálkozik. Mivel túlélését az anya életképessége garantálja, ezért az anyuka problémáit jeleníti meg, és próbálja megoldani betegségeivel. Tehát ha beteg egy gyerek, én jól körülnéznék a családban, hogy milyen éppen a hangulat, nem történik-e, történt-e valami, ami felkavarja a nyugodt vizeket. Ha egyik betegségből a másikba esik egy gyermek, akkor vagy a családban van elhúzódó gond, vagy az óvodai környezetben él át valamilyen frusztrációt, konfliktust.

Lényegesnek tartom azt, hogy a szülő ura legyen a helyzetnek, és próbáljon meg középpontjában maradni, illetve oda mindig visszatalálni. Mire gondolok?

A nagyobb gyermekkel meg lehet beszélni, hogy igen, most vannak gondok, de ezek el fognak múlni, és apa-anya azon vannak, hogy ezeket megoldják. Az ehhez túl kicsi gyermekeknek alvás közben lehet elmondani mindezt. Nem viccelek, a gyermek fogja ezt az "adást". Az élet nagyobb misztérium, mint amit az elme fel tud fogni...

Fontos, hogy itt nem hibáztatásról van szó, csak a felelősség felismeréséről, és az okok megértéséről. Én elhiszem, hogy sokkal kényelmesebb ez az "elkapott valamit" instant magyarázat, de ugye senki nem kívánja a gyerekének, hogy ebben a kiszolgáltatott, állandóan megtámadott egészségi állapotban nőjön fel?

A tudatunk alakítja az életünket, a valóságunkat. Minél tudatosabb valaki, annál átláthatóbb és uralhatóbb a világa, annál kevesebb a véletlenszerű, kontrollálhatatlan elem a külvilágban.

Kedves anyukák, apukák! Vállaljatok felelősséget a magatok és a gyermekeitek egészségéért, és nézzetek alaposan utána az Új Orvostudománynak, a Biologikának.

Elnézést a hasonlatért, nem túl elegáns, de nagyon ide passzol. Ha én megeszek egy hatalmas tál babot és szellentgetek tőle, amitől nagyon büdös lesz a szobában, akkor ne mondjam azt, hogy az ablakon jött be a bűz, mert nem az az igazság. A megoldatan konfliktusaink is egyfajta "bűzként" viselkedhetnek,  amitől igenis beteg lehet a gyermek.

Ne fogadjatok el olyan előregyártott magyarázatokat, melyek leveszik rólatok a felelősség súlyát, ellenben rabszolgává, gyógyszer-zabáló robottá tesznek.

Hol van a kutya elásva? Mindig a lélekben kell keresgélnünk. A problémák pedig azért vannak, hogy megoldva őket egy magasabb szintre jussunk!

Vonatkozó írás: Minden okosodik, csak minket néznek egyre ostobábbnak?

Az alábbi videóban Barnai Roberto megvilágítja az anya és a gyermek betegségei közötti összefüggéseket.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum