Jelenlegi hely

Címlap

Coming out

Kategória: 

propaganda a latin propagare szóból ered, melynek jelentése: „terjeszteni”. A propaganda célja bizonyos nézetek elterjesztése, a befogadók véleményének befolyásolása, meggyőzése. (Wikipédia)

Nos, aki látni szeretné, hogy miként működik élőben, nézze meg a Coming out című filmet.

A film tipikus homoszexuális propaganda, számomra eléggé szájbarágós, ordítóan didaktikus  megoldásokkal, de persze, Magyarországon ez "elsős tananyag":

Fontos jó előre tisztázni, hogy nem, hogy nem vagyok homofób, de minden egyes embert úgy fogadok el ahogy van, és érdekes virágnak tartok Isten kertjében. Az esszenciára, a lélek illatára vagyok kíváncsi minden embernél, és nem igazán viszi el a figyelmem a külső "köntös". Ismerek homoszexuális embereket, és tiszta szívemből szeretem őket.

A propagandát viszont nagyon nem szeretem, mert nem hagyja menni a dolgokat a maguk természetes útján.  Amikor valakik olyasmit csempésznek mások "italába", amitől megváltozik azok szemlélete, és mindezt azért, hogy elérjenek bizonyos célokat.

Úgy látom, hogy  kiadták az ukázt a "világ urai", hogy itthonra is készíteni kell, egy olyan magyar szájíz szerinti filmet, -lehetőleg komédia legyen, mert a jófej viccesség mindig bejön!- amely csökkenti az idegenkedést a téma iránt, és szépen előkészíti a melegek házasságát, gyermekvállalását stb. 

Tanítani lehetne azt a pofátlanul rámenős módszertant, aminek segítségével a bumfordi homofób szomszédból barátot csinálnak, aki sörözni hívja az együtt élő meleg srácokat. Kellett ehhez egy szívinfarktus, és támasz nélkül maradt gyermek is, de sebaj! Ráadásul jól is jött az a kislány, mert két legyet ütöttek egy csapásra: nem csak azt adagolták be, hogy lám-lám még a legellenségesebb homofób is meg tud szelídülni, hanem azt is bájosan bemutatták, hogy milyen szépen tud nevelkedni egy gyermek egy meleg pár mellett.

Nagyon megéri elkülöníteni a tisztánlátást az ítélkezéstől. Én nem ítélkezem. Mindenki olyan amilyen, és az biztosan úgy van jól. Ha a teremtésben jelen van a homoszexualitás, akkor biztosan helye is van, oka is van, értelme is van. De értékként való megjelenítése egy olyan dolognak, aminek önmagában nincs értéke, csak "vansága" van, nem más mint manipuláció!

Ahol manipuláció van, ott mindig mögöttes érdek is van. Az érdek pedig nem más, mint az emberek összezavarása, szélsőségesen egoistává, és identítás nélkülivé tétele annak érdekében, hogy elkülönültségükben, támpont vesztettségükben, bábként irányíthatóak legyenek... Többek között ezt célozza meg, a Conchita jelenség is.

A film cukorkába mártott keserű pirula, ugyanis hiába derül ki a végén a Csányi Sándor alakította homoszexuális férfiről, hogy mégiscsak a nőket szereti, akkor is végig azt sulykolja, hogy a homoszexualitás természetes. De a homoszexualitás nem természetes, mert a természet a faj fenntartására játszik. Véleményem szerint nagyon is megvan az értelme, de alapműködésként tartani számon a polaritások világában ellentmond a józan észnek.

Egy külön kis mérgezett tőr is el van rejtve a filmben: a két meleg srác itthon esküdhetne meg, mert találnak egy holland tulajdonban lévő gyönyörű területet, ahová a nem a magyar törvények érvényesek...

Remek írás a témával kapcsolatban Józsi bácsitól: Gondolatok a szakállas nőkről


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum