Jelenlegi hely

Címlap

Álomtükör

Ülj le egy kapucsínóra, mesélek valamit...

 Életem során az álmok nem egyszer segítettek visszatalálni az ösvényre, ha elkószáltam, és eltévedtem. Az Önvaló, az Én állandóan próbál üzenni, rálátást adni az Útra, de a túl nagy zaj miatt képtelenek vagyunk meghallani. A "súgás" egyik hatásos módja, az álmokon keresztül történő közlés.

Az elmúlt héten, egymást követő éjszakákon, egy több részből álló álomsorozatot éltem át, mely az útkereséssel kapcsolatos. Nálam az útkeresést és változást mindig az utazásos álmok kísérik.

Egy időben gyakran azt álmodtam, hogy utazás előtt, a csomagolásnál, minden szükségtelen, fölösleges kacatot magammal akarok vinni, próbálom belegyömöszölni a táskákba, és amiatt késem le a vonatot, hogy a tárgyakkal birkózom, ahelyett, hogy egy könnyű poggyásszal útra kelnék... Beszédes, nemde?

Elmesélem a legfrissebb álmokat, és röviden értelmezem a magam módján, hátha tanulhatsz belőle valamit...

Első álom: egy kisváros vasútállomásán vagyok, és el kellene érnem az induló vonatot. Helyzetemet rendkívüli módon megnehezíti, hogy egyik oldalamon egy szinte mozgásképtelen öregasszonyt cipelek, másik kezemben egy csecsemőt tartok. Fogynak a percek, zilálva rohanok, vajon átérünk az indulási oldalra?

Értelmezés:  Az álom arra figyelmeztet, hogy van valami, ami elöregedett bennem, és el kellene engednem, ahelyett, hogy cipelem magammal, illetve van valami, ami azért nehezíti meg a haladásom, mert még kifejletlen újszülött, nem tud a maga lábán menni. Ez az álom megfontolásra int: ha azt akarod, hogy újjászüless, el kell engedned a régi éned, azt akinek gondolod magad. Ha meg akarod tartani a régit, és közben felnevelni magadban az újat, az túl nagy terhet jelent, és mozgásképtelenné válsz!

Második álom: Az ország északi részében, a Zemplén hegységben vagyok, és Nyíregyházára szeretnék menni. Leválok a többiektől, és elhatározom, hogy gyalog megyek, mert úgy izgalmasabb és olcsóbb is. El is indulok nagy lendülettel, áthaladok Székesfehérváron, ami az álomban útba esik, nem kerülő. Egy darabig nagyon élvezem az egészet, de aztán sötétedni kezd, az út kiszámíthatatlanná válik, és már látom, hogy rossz taktikát választottam. Próbálok autóbuszt keresni, mely elvisz a további útszakaszon.

Értelmezés: Mire tanít ez az álom? Ha a fizikai testünket A pontból B pontba el akarjuk mozdítani akkor ez tervezést igényel. Persze nem mindegy, hogy a konyhába akarok-e kijutni egy kávéért, vagy Madraszba, Frankfurton és Dohán keresztül... Mindenképpen kell azonban egy útiterv. Ennek megfelelően, ha az életemben egy teljesebb, boldogabb állapotot akarok elérni, akkor meg kell fogalmaznom világosan a célt ("Nyíregyháza"), és ki kell találnom, hogy miként jutok el oda legkönnyebben és legbiztosabban.  Észre kell vennem, hogy hol ésszerű és ajánlatos a bevált, konvencionális eszközöket igénybe vennem (vonat, busz), és hol támaszkodhatom a saját egyéni módszereimre (gyalogszer, kerékpár), mert különben könnyen elakadhatok a haladásban. Ha szükséges, meg kell adnom a siker árát. (vannak megspórolhatatlan "buszjegyek")

Harmadik álom: Repülőn utazom, majd távoli Amerikában vagyok, ahol valamilyen feladatot vállaltam. Nem emlékszem már a részletekre, de izgalmas események sorozata volt az álom, váratlan helyzetekkel melyekben valami egészen eltérőt kellett tennem, mint amit megszoktam.

Értelmezés: Az álom arra figyelmeztet, hogy ne zárjam be magam egy szűk helyzetbe, jelentősen tágítsam ki a képzetek körét, és az eszöztáramat is! Nézzek rá nagyon nagy távolságból az út azon pontjára, ahol most éppen tartok, úgy határozzam meg a kordinátákat, és a további irányt! Lehet, hogy a személyes történet éppen nehéz és zötyögős, de a Lélek fontos dolgokat tapasztal meg ezen a szakaszon!

Milyen segítséget, támpontokat kaptam az Önvalótól, az álmokon keresztül?

- Tudd elengedni, ami már nem szolgál téged, legyen ez gondolat, érzés, helyzet vagy ember!

- Fogalmazd meg egészen pontosan, hogy mit szeretnél, és optimalizáld az utat az erőforrások függvényében!

- Tekints tág perspektívából az útra, ne ragadj bele a részletekbe! Nézd az utat a Lélek szemszögéből is!

A mai nap tanítása számomra: "Nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt aki vagy." (Wayne Dyer)
 


Hozzászólások

Goldeneye képe

A helyzet az, hogy a ma éjjeli álmom - ami nálam sokkal inkább valamiféle félálom és az intuíció határa - pontosan a lélekről szólt, melyhez kapcsolódott egy fogalom. Hogy mi volt az a fogalom egyelőre nem árulom el, de erősen arra ösztönzött, hogy logikailag is vizsgáljam meg a lelket. Megtettem és nem lett tőle jó kedvem. Még alszom rá egyet, hogy közzé tegyem-e.

A másik dolog ami eszembe jutott - és a világért se értsd félre, nem kritikának szánom - hogy miből gondoljuk azt, hogy mi mit akar jelenteni például az álmokban. A harmadik álomban például Amerika bármit jelenthetne, akár azt is, hogy utazz oda vagy egyáltalán bárhová, csak utazz el és fedezd fel a világot. Szóval társult hozzá valamiféle megérzés, hogy mit akar jelenteni?

Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum