Jelenlegi hely

Címlap

Az agy csupán egy "leolvasó" lenne?

Kategória: 

Akárhányszor elkezdem hallgatni Jakab István és Dienes István beszélgetését, mindig valami fantasztikus élményben van részem!

Tegnap az agyról kezdtek el beszélgetni, de ahová kilyukadtak, az túl van az Óperenciás tengeren... Túl az időn és a téren.

A nem mindennapi eszmecserét itt hallgathatjátok meg: Agyatlanok az agyról. (Érdemes legalább kétszer meghallgatni, mert nem biztos, hogy a "felvevő készülék" elsőre befogja ezt a sávot. :) Legalábbis az enyém...)

A Tudat kitüremkedései vagyunk című cikk abból született, hogy próbáltam megérteni egy hasonló kaliberű beszélgetésüket, méghozzá úgy, hogy kérdéseket tettem fel, és meg is válaszoltam, javarészt az általuk elmondottakra támaszkodva. Most ugyanezt teszem, hátha segít még valakinek a megértésben.

Mi az agy? 

A legújabb kutatások fényében, az agy tulajdonképpen egy leolvasófej. Egy összetett információ-felfogó és feldolgozó rendszer, amely a végtelen információs Mező mintázatait leolvassa és dekódolja. Ebből hozza létre a "valóságot". Az agyunk segítségével az az energiamintázat, amely megfeleltethető a mi téridőnknek, anyagi struktúrának látszik.

Ezek szerint, másféle aggyal másféle valóságot foghatnánk fel?

Igen. Ebből az információs mezőből többféle valóság hozható létre, de a mi agyunk struktúrája ezt a valóságot (a téridőnek ezt a formáját) teszi lehetővé. Ez igazából befogadó képesség kérdése. Ahogy mondani szokás: "A hiba az ön készülékében van!" De a lehetőség is! :)

Hányféle valóság lehet?

A világegyetem egy hihetelenül misztikus hely! Rengeteg naprendszer van, amelyek galaxisokat alkotnak. A mi galaxis rendszerünkön belül van 10 000 galaxis! És a látható univerzumon belül több milliárd galaxis van! Valóságterek vannak, tapasztalati minőségek, tudati fokozatok. Valószínűleg végtelen számú valóság van.

Hogyan érzékeljük pont ezt a valóságot?

Úgy, hogy az agyunk erre alkalmas. A mi valóságunk csak egy sáv, olyan, mint egy rádiósáv. Az emberi agy pedig egy leolvasófej, ami arra való, hogy "tologatva" az információs mintákon dekódolja azokat, és a rajta futó elme-alkalmazás segítségével összeállítsa azt a programot, amit emberi programnak hívunk.

Akkor ahhoz, hogy szélesebb sávon érzékeljük a valóságot az kell, hogy fejlesszük az agyunkat?

Az agy evolúciója már így is megfigyelhető. A középkorhoz képest összehasonlíthatatlanul részletgazdagabban érzékeljük a világot. Egyre több dolgot fogunk fel, és itt a felfogás szón van a lényeg. A Valóság mindig is a teljes komplexitásában létezik.

Ugyanakkor az emberi elme nagyon el van szennyeződve. Nagy a zaj, nem hallani az "adást". Sok téves program, sok félelem nehezíti a felfogásunkat. Egy alapos takarítás sokat segít. (Sok természetjárás, meditáció, a tévé mellőzése!)

Aztán gondolkodni kell, használni az értelmi képességeinket, mert ez a szűrő. Minden működés közben ismerszik meg, nincs ez másképp a tudattal, és anyagi működtetőjével, az aggyal sem.

Mit tehetünk magunkért? Mi a kulcs a helyzethez?

Ha használjuk az értelmi képességeinket, akkor az agy, és a rajta keresztül megnyilvánuló tudat, saját működésének lehetőségeit egyre jobban kibontja. A "leolvasó berendezés" átmegy azon az alkímián, hogy azt a részeltgazdagságú működést tudja szolgálni, amire végül is készült.

Ha az agyunknak nem csak 10 százalékát fogjuk használni, úgy sejtem, hogy nem ezen a sávszélességen fogjuk érzékelni a valóságot!

 

Erősen ajánlom ide a Lucy című filmet! Letölthető pld. innen.  Ajánlom továbbá a Transzcendens című filmet is, ami  innen nézhető meg.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum