Jelenlegi hely

Címlap

Advent

Újra Advent van, és mi várunk.

 Mindannyian máshogyan és mindannyian más valamire...Van aki az Aranykor eljövetelére, van aki a világgvégére, és van aki "csak" a karácsonyi ünnepekre.

Egy biztos, hogy közeleg a pillanat, mikor a Természet rendje szerint a legsűrűbb sötétben megszületik a Fénymag. Közeleg a téli napforduló, közeleg a karácsony.

Mostanában már nemigen van hó, ám mindenütt csillogó-villogó fényfüzérek és díszek hirdetik, hogy jön az ünnep, és ideje kinyitni a pénztárcánkat...

Sajnos ki kell mondanunk, hogy világi szinten a karácsony egy gigantikus üzleti hadjárattá korcsosult.

A pénzéhes kereskedelmi kiméra nem válogat az eszközökben, agresszívan zúdítja ránk fogyasztásra, vásárlásra és élvhajhászatra buzdító "ünnepi" javaslatait, melyek inkább már erőszakos agymosó programok, mintsem népszerűsítő reklámok.

Nem marad idő és nem marad hely a csöndnek, a befele fordulásnak, az áhítatnak.

A csillámló girlandok nem pótolják a belső Fényt, a színes papírba csomagolt ajándékok nem ellensúlyozzák a lelkek kifosztottságát. Itt lenne az ideje, hogy visszaszerezzük a karácsonyt a lelkünknek!   Heltai Jenő: Karácsonyi ballada

Amikor ezeket a sorokat leírom, már nincs indulat bennem. Igazából még elkeseredettség sem, csak szándék, hogy tudatosítsam magamban, magunkban, az adventi időszak és a karácsony igazi jelentőségét.

A Fény elsötétülésének korát éljük, és nem csak kívül van az év legsötétebb időszaka, hanem az emberi faj történetében is, hisz be vagyunk zárva az anyag börtönébe, elvakítva az ego vágyaitól...

Jézus Krisztus születése ezen a ponton válik igazán lényegessé.

Fontos megértenünk, hogy a krisztusság egy magasrendű minőség, amit Jézus a Földre hozott, illetve kiteljesített magában.

A Krisztus egy Tűz, amely ha megjelenik egy ember szívében, akkor ott mindent átalakít.

Amikor azt mondjuk, hogy karácsonykor megszületik Jézus Krisztus, megszületik a Világ Világossága, akkor ezt meg kell élnünk önmagunkban!

Ennek az ünnepnek ez az igazi jelentősége.

Az, hogy valamikor az időben, Betlehemben napvilágot látott egy isten-ember, akit Jézusnak hívtak és beteljesítette krisztusi minőségét, az egy dolog.

Ha önmagunkban valamilyen szinten nem éljük át a Fény születését, melyet a karácsony, mint szimbólum közvetít számunkra, akkor az ünnep puszta külsőség marad, díszes fával, ajándékokkal, halászlével, diósbejglivel és óriási Coca Cola télapóval...

Ez az évnek az a szaka, mely rituálisan a krisztusi erő születésére emlékeztet bennünket. Arra, hogy létezik ez a lehetőség! Hogy járható az Út!

Jézus testet öltött a világunkban, és utat mutatott a felsőbb szférák felé.

A csíra bennünk van. Mindenki, aki táplálni kezdi magában ezt a kis sápadt lángot, elindul az úton a Krisztussá válás felé.

Az első lépés: képessé válni a befogadásra. Ez a Mária állapot. Elfogadás, megértés, együttérzés, feltétel nélküli szeretet és alázat jellemzi. Tudjuk, hogy mennyire gőgös és öntelt az ego. Ez az állapot éppen az ego ellentéte.

A várakozás egyben előkészület. A régiek kitakarították a házat, de leginkább a lelküket próbálták megtisztítani böjttel, imával. Tudták, hogy a Krisztus csak a tiszta, nyitott, befogadó lélekben tud megszületni.

Biztosan megfigyeltétek, hogy a legvarázslatosabb karácsonyi képeslapokon havas tájat láthatunk, mely a lélek patyolat tisztaságának megfelelője, és világító ablakú házikót, mely a szív mendékében megszülető Fényt jelképezi.

Ha kis hajszálgyökerekkel belekapaszkodott lelkünkbe a krisztusi Fénymag, akkor ápolnunk és gondoznunk kell azt.

A szívnek minden finom rezdülése, mely jóindulattal és segítőkészséggel van telve, táplálja ezt a lángot.

Minden olyan döntés, legyen bár a legapróbb is, melyet az önző, rövidlátó ego ellenében hozunk, táplálja a lángot.

Szeressétek egymást, mint én szeretlek titeket, ne ítélkezzetek, bocsássatok meg egymásnak, és azt cselekedjétek másokkal, amit szeretnétek, hogy mások cselekedjenek veletek,- íme a tanítás alappillérei.  Nem teljesíthetetlen dolgok ezek, és mégis oly kevésbé sikerül  valóra váltani!

A karácsonyi ünnep évről-évre arra emlékeztet, hogy éljük át Krisztus születését saját magunkban, és induljunk el a magasabb dimenziók irányába. Az "Atya országa" felé.

Az ünnep sűrített jelkép. Jelentősége: élővé tenni az ember lelkében egy adott minőséget itt és most!

Krisztus, mely megszületett a világban, meg kell hogy szülessen az emberi lélekben! Saját Jézusunknak kell megszületnie a Szívünkben. Jézus Krisztus így jön el újból!

Karácsony közeleg, keresztény ünnep.

De hogy lássuk, mennyire ugyanazt az Igazságot hozták a Földre a különböző Fényküldöttek, a buddhista bódhiszattvák (felébredettek) imájával kívánok kegyelemben gazdag adventot!

"Azokban, akikben még nem született meg a drága bódhicsitta (szellemcsíra) szülessen meg bennük,

Azokban, akikben megszületett, ne csökkenjen a drága bódhicsitta, hanem

Egyre jobban és jobban növekedjék.

Ez a legfőbb elixír, amely legyőzi a halál uralmát.

Ez a kimeríthetetlen kincsestár, amely a világ szegénységét megszünteti.

Ez a legcsodálatosabb orvosság, amely a világ betegségét meggyógyítja.

Amikor megfáradtan bolyongunk a lét meghatározott ösvényén,

Ez az egyetemes híd, amely a születés boldogtalan állapotából a szabadságba vezet.

Ez a tudat felkelő holdja, amely az előítéletek zavaros viharát elűzi.

Ez a hatalmas Nap, amely végleg felszívja a világ tudatlanságának ködét."

 

Zsoltár Andrea Bocelli-vel és Celine Dion-al


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum