Jelenlegi hely

Címlap

A tudat elleni háború

Kategória: 

Tisztában vagyok vele, hogy ez a téma tojáson táncolás, de aki az igazságot akarja nem lehet gyáva és finnyás. Minden "sarokba" be kell néznie...

Miért ne lehetnének az élővilágban például a növények és gombák között is olyan "barátaink", amelyek közelebb visznek bennünket az igazsághoz azáltal, hogy félreállítják az elmét?

Vajon véletlen, hogy a sámánok utazásaikhoz különböző tudattágító szereket is használtak és használnak?

Vajon ha egy magas tudatosságú ember felelősségteljesen pszichoaktív szert használ ahhoz, hogy utazásokat tegyen más dimenziókba, az egyenlő a kábulattal? 

Miért van az, hogy társadalmunkban tiltanak és egy kalap alá vesznek minden pszichoaktív szert, ugyanakkor támogatják a gyógyszerfogyasztást, és messzemenően elnézőek például az alkohollal szemben?

Vajon nem azért, mert ez utóbbiak nem veszélyeztetik a fennálló rendszert, míg például az ayahuasca nevű szer olyan tapasztalatokhoz juttatja az embert, ami veszélyt jelent a regnáló rezsimre?

Lehet, hogy alaposabban kellene tájékozódnunk ezen a téren, mielőtt bármit is kijelentenénk, vagy éppen ítélkeznénk?

Graham Hancock író, Jel és pecsét, Istenek kézjegyei, A Mars rejtély könyvek szerzője, ebben a tudattágító TED*-es előadásában az ayahuascaról beszél, méghozzá nagyon érdekes megközelítésben.

Az ayahuasca különböző pszichoaktív főzetek neve, melyet alapvetően a dél-amerikai őserdőben honos ayahuasca indáiból készítenek a bennszülöttek. A kecsuául az ayahuasca neve  szellemi inda, amely jól kifejezi, hogy mire használják az amazonas-i kultúrákban. Fogyasztása után több órás mély hallucinációs élmények következnek, melyben kapcsolatba kerülnek a szellemvilággal és ennek során lehetővé válik a testi és lelki gyógyulás.

Íme a tabudöntögető előadás:

 

* Technology, Entertainment, Design rövidítése. Magyar nyelven: technológia, szórakoztatás, dizájn. A TED olyan konferenciasorozat Amerikában, melynek jelszava:„ideas worth spreading”, azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. A rendezvény különlegessége, hogy az előadók számára csupán 18 -20 perc áll rendelkezésre, hogy átadják az információt, amit kívánnak, ugyanakkor inspirálják a hallgatóikat.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum