Jelenlegi hely

Címlap

A jövő elkezdődött!

Jó ideje az a hír járja, hogy egy fejlődési ciklus végére ért az emberiség a Földön, és kezdődik egy sokkal jobb, szellemibb világ.

Abban nem kételkedtem, hogy az Új Világ igenis megszületik, csak azt volt nehéz elképzelnem, hogy ez hogyan történik majd.

Úgy látszik, csekély volt a képzelőerőm, és most a saját szemeimmel kell megtapasztalnom, hogy miként bontogatja ki gyönyörű szirmait, vagy ha úgy tetszik, miként repeszti szét maga körül a kishitűség tojáshéját, és ragyog elő, mint a nap.

Nagyszerű és nagyszabású mozgalom indult el Magyarországon Adj egyet ajándékba! címmel. Ez a csoda Nápolyból indult el valamikor, és Suspended Coffe (felfüggesztett kávé) néven terjedt el a világ számos országában. A lényege az, hogy a vásárló a saját kávéja mellett kifizet még egyet, és otthagyja ajándékba valakinek, akinek éppen, vagy egyáltalán nem futja rá.

Nem tudom, hogy külföldön hogy van, de nálunk, már most a kezdetektől nem csak kávét, hanem sok más jóságot, például sütit, fagyit, pizzaszeletet, hajvágást, színházjegyet, múzeumi belépőt is lehet hagyni, de örömmel láttam, hogy már ügyvédi irodának is eszébe jutott csatlakozni!  

Szó szerint a nagybetűs Csoda bontakozik ki, születik meg  a szemünk előtt, ezrével egyesítve az emberekben lakozó  istenszikrákat, áthatolva a kishitűség ködén vagy éppen páncélján.

Az Ügy anyagi jellegű vonzatán túl, felbecsülhetetlen értékű lelki-szellemi potenciált hordoz magában!

Hamvas Béla mondja, hogy a világ nem hely, hanem állapot. Ez így elsőre eléggé elvontan hangzik, de ha jobban belegondolunk megértjük, hogy tőlünk független, tárgyilagosan létező világ nincs.

A világunk olyan, mint amilyenek mi magunk vagyunk. Azért óriási a fontossága annak, hogy jó, nyitott, elfogadó és önzetlen állapotban legyünk, mert akkor a körülöttünk lévő világ is jó és önzetlen lesz. Jézus erre gondolt, mikor azt mondta, hogy Isten országa bennetek és körülöttetek van, és nem az égben. (Lk 17, 20-21)

Elképzelni is öröm, hogy mi mindent kivált majd ez a mozgalom! A legtöbb emberben felébreszti azt a tudatállapotot, amit az ezotéria bőségtudatnak nevez, és amely hihetetlenül pozitív állapot! Még azokban is, akik eddig úgy érezték, hogy éppen csak kijönnek a pénzükből, megszületik a gondolat: "Azért arra még nekem is telik, hogy egy rétest pluszban kifizessek!" Az emberek egyre növekvő számban fognak rájönni, hogy messze többjük van mint elég, és jó adni belőle.

Megszületik majd az a tapasztalat, hogy a tárgyak és anyagi javak birtoklása nem oltja a lélek szomját, és hajszolásuk kiégést, csömört eredményez, viszont a többi emberrel való közösség valódi, szívből fakadó örömet ad.

A bőségtudat nem más, mint egy lelkiállapot, egy beállítódás, és meg merem kockáztatni, hogy semmi köze a valós anyagi állapothoz. Láttam már nélkülözéstől rettegő milliomost, és láttam önmagát teljes biztonságban érző "szegény embert", akinek mindig csak annyija volt, hogy a napi szükségletét fedezze, és mégis adni tudott javaiból.

A bőségtudat az a belső érzet, hogy van elég, jut mindenkinek, nem kell félnem, és akkor is éppen elég marad nekem, ha a másiknak adok a javaimból. A bőségtudat elkezdi mozgatni azokat az energiákat, melyeknek megnyilvánulásai a különböző anyagi javak, de igazából lelki-szellemi természetűek.

Az elmúlt időszakban éppen ezen  bőségtudat hiányától szenvedtünk. A félelem attól, hogy fennmaradásunkat veszély fenyegeti, mert nincs rá anyagi fedezetünk, hogy ezen a földön legyünk (!) pusztító, lehúzó energiamezőt vont az emberek köré, és teljesen önmagukba zárta őket. "Nem foglalkozhatok veled, hisz nekem is alig van, én is a fennmaradásomért küzdök, hát nem látod?!"

Észre sem vettük, hogy a megoldás éppen ott rejlik, ahol lezártuk magunkat, hogy "hatékonyabban", "céltudatosabban" kereshessük a kiutat szorult helyzetünkből, mégpedig a Szívben.

A Szív az ember isteni központja, melyben szeretet, jóság, önzetlenség rejlik, és amely nem ismeri a szükséget. A Szívben bőségtudat van.

A Szív állapotában való létezés az adás-kapás állapota, bekapcsolódás abba a láthatatlan energiamezőbe, mely mindent mindennel összekapcsol. (Vonatkozó írás: A Szív)

A Szív állapotára való ráhangolódás kezdődött most el nálunk is, az Adj egyet ajándékba! mozgalommal, és olyan ütemben terjed, hogy az embernek olyan érzése van, mintha rengetegen csak a varázsszóra, az alkalomra vártak volna, hogy önzetlenül adhassanak, és felszínre engedhessék a szívükben lakó szeretetet.  Olyan ez, mint tavasszal, mikor egy virág alig várja, hogy megörvendeztessen szépségével, de meg kell várnia, hogy a körülmények megfelelőek legyenek számára.

Így kellett várnunk nekünk is, hogy eljöjjön a megfelelő idő, de most aztán hajrá!

Hála és köszönet azoknak a kedves első fecskéknek, akik vállalják, hogy összefogják a szívek ébredésének ezt a formáját, és hála mindenkinek, aki bármilyen formában bekapcsolódik az Új Világ építésébe!

 

Ismeritek A jövő kezdete című filmet? Arról szól, hogy miként indítja el egy iskolai feladat kapcsán, egy kisfiú a segítés exponenciálisan növekvő láncreakcióját,  milyen kétségek, nehézségek  merülnek fel közben, és mi lesz a kezdeményezés hatása. A film a hatásvadász amerikai vonatkozások ellenére is szenzációs, annyira jó a mondanivalója!  Íme két részlet, és a teljes film linkje:

A jövő kezdete- részlet

A jövő kezdete-részlet

A jövő kezdete -teljes film


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum