Jelenlegi hely

Címlap

Requiem helyett

 A megcsonkolt Magyarország engem külsőre a csodálatos Nick Vujicic-re emlékeztet, aki kezek és lábak nélkül látta meg a napvilágot 1982-ben egy decemberi napon...

Van azonban egy óriási különbség a világ egyik leginspirálóbb embere, és széttépett hazánk között.

Egy döntés.

Amíg Nick meghozta az alábbi döntéseket, és boldog életet növesztett a sziklás talajon, amelyre élete magva hullt, addig mi magyarok még mindig nem fogtuk fel Trianon, és többi sorscsapás valódi értelmét és célját.

"Nem szabad annak élned, amid nincs. Inkább élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz.

Döntést kellett hoznom, hogy mérges legyek- e Istenre azért, amim nincs, vagy hálás legyek azért, amim van." (Nick Vujicic)

A Magyarország harmadik szemmel című előadás Bakos Attilától -amelyet alább beágyaztam-, az egyik legértékesebb prezentáció amit valaha láttam-hallottam, és megkaphatjuk belőle a válaszokat arra is, hogy mi lehetne Trianon igazi értelme.

A veszteségek hangsúlyozása, és a fölöttük való kesergés helyett, végre új szintre léphetnénk.

Bakos Attila író, véda- és ősmagyar történet kutató előadásában 1:15-től beszél arról, hogy a veszteség miféle megközelítése juttatna bennünket az egy helyben toporgás, és sebnyalogatás állapotából egy másik, magasabb szintre. Az előadás ezen részét nagyjából szó szerint idézem:

"Van bennünk valami, ami messze meghaladja a külsőségeket. Ha valaki a lelke fele halad miben változik meg? Abban, hogy vállalja a felelősséget önmagáért. Ez az én sorsom, én hoztam létre. Az én nemzetem, könnyeivel, vérével, kilátástalanságával, én ezt elfogadom. Nem bírálom, nincsenek bennem hiú remények, innen indulunk. És el lehet indulni, innen el lehet indulni, úgy, hogy vállalom a felelősséget. (...) 

Ha egyszer a magyar nép megértené, hogy a nyomás, ami most Európában fokozódik, az számára mást jelent, mint amit a nyugatiak gondolnak, akkor ugyanúgy megtalálná a kiutat, mint ahogy India is megtalálta.

Mind az egyének, mind a nemzetek életében, kötelező, hogy eljöjjön a tökéletes tanácstalanság pillanata. Amikor vízszintes síkon nincsenek magyarázatok. Már nincs közgazdász, nincs jogász aki bármit földobhatna akkora a baj. Relatív evilági magyarázat vagy gyógyszer az evilági problémákra nincs. Azok meg csak gyűlnek...

Aki filozófiailag szegény, tehát szívében szegény, és nem érti, hogy kicsoda, az nem érti meg, hogy ez a nehézség, az most pont azért van, hogy átgondoljuk, hogy nyitva van az ég.

Térdre esni. Semmibe nem kerül a kísérlet, hogy: "Uram, a történelem mindent kiütött a kezünkből..."

Kétféle képpen reagálhatunk nagyon nagy problémákra. Könnyekkel, átkozódással, depresszióval, vagy pont fordítva. Azt mondom, hogy ezt még komolyan nem próbáltam, és letérdelek.

S félelmetes dolog indul meg az emberben... Ugyanis az nem az az intellektuális szint, ami a relatív emberi elme. Jézus urunk így mondta: "Fiat voluntas tua. Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd Uram." Ha ez most délibábos mondat Magyarország számára, akkor ugyanaz a sors vár ránk, mint a teljesen ateistává vált nyugati népekre. Ha viszont van bennünk lélek, ha ezt el tudjuk fogadni, akkor semmitől nem kell tartanunk."

Ezeket a gondolatokat ajánlom megfontolásra az idei trianoni évfordulón.

Kedves Olvasó, olvasd el a tavalyi rövid  írásomat is! Szétszakítva

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum