Jelenlegi hely

Címlap

Laár András tanítása

Kategória: 

Úgy adódott, hogy legeslegelőször Laár András révén értettem meg, hogy mit jelent a világ illuzórikus természete.

Mit jelent az, hogy nem valódi?

Persze, persze, nem valódi, az elmém kivetülése, de hát akkor miért hat annyira valóságosnak? Ha a fejemre esik egy kő, miért fáj annyira?

Dr. László András a metafizikai tradició jeles magyar képviselője nem egyszer hangoztatja, hogy "illuzórikus valóságról" van szó.

Na, ezt értette meg velem Laár András. Pontosabban, most értem meg rá, hogy felfogjam, és András volt az, aki közvetítette ezt felém.

A világunk, mindannyiunk saját világa és a közös világunk azért nem valóságos, mert nincs önmagában való léte. Gyökere a tudatban van.

Mindenkinek olyan a valósága, mint amilyen tudatszinten van. Az a valóság viszont, amit érzékel, az számára igenis valóság.

A valóság a tudat megváltoztatásával, a tudatszint emelésével teljesen megváltoztatható. Ilyen egyszerű, és ilyen bonyolult ez, ilyen kemény és ilyen puha, -mondja a kiváló Laár András.

A megvilágosodott elme számára a valóság határok nélkül ragyog,- amint Sri Ramana Maharishi üzeni.

Az alábbi interjút vagy háromszor is meghallgattam, annyira értékesnek találom. Egy másik nagy tanítás ebben a beszélgetésben, hogy a világot csakis tükörként érdemes értelmezni és használni.

Aki ezt felfogja, megérti, az soha többé nem hibáztat senkit a saját sorsáért, mert belátja, hogy minden jó és rossz ami jelenleg történik vele, az a saját gondolatainak, döntéseinek eredménye.

A L'art pour l'art társulat örege, Parittya Setét Antal mondja, hogy: "Ahol vagyok, oda gyöttem!" Ez a látszólag értelmetlen, szenilis vénemberi mondat, a legmélyebb spirituális igazságot rejti magában. Mindenki ott van, éppen ott, ahová ő maga ment.

Ez az az alap, ahonnan a valódi emelkedés egyáltalán elkezdődhet.


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum