Jelenlegi hely

Címlap

Józsi láma karmáról, és sok másról

Kategória: 

A teremtésben minden megnyilvánulás valamilyen következménnyel jár. Nem tehetünk olyat, még egy lélegzetnyi levegőt sem vehetünk úgy, hogy ennek ne lenne következménye. Ok és okozat. Ez a karma törvénye, mely jelen van ebben a dimenzióban.

A karma ugyanúgy hozzátartozik tér-idős, 3 dimenziós világunkhoz, mint például a gravitáció.

A teremtésnek ezen a szintjén, azok a minket mélyen meghatározó rezgések válnak láthatóvá, megtapasztalhatóvá, melyet a pszichológusok tudatalattinak neveznek. Mondhatjuk, hogy ezt a dimenziót azért hoztuk létre, hogy önmagunkat megtapasztaljuk.

Komplett apparátusunk van arra, hogy megjelenítsük a láthatatlan rezgéseinket, ez maga az emberi test és elme. Az egységes tudatmezőből származó, az érzékszerveink által felfogott impulzusokat (hullámokat) az elme tárgyakká alakítja, és gondolkodás valamint a memória segítségével összefüggő történetté szövi a tapasztalatokat. Igen, a "tudatalattinkat" vetítjük ki magunk köré világként. Ez a holografikus világ. Ha tudni akarod, hogy milyen frekvencián rezegsz, nézd meg a közvetlen világod. Ha tudni akarod, hogy milyen az emberiség rezgési frekvenciája, vizsgáld meg, hogy mit teremt az emberiség.

A karma láthatatlanul szövi át az egész világunkat, és mint a világot átható törvény lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk: az azonos rezgések azonos rezgéseket vonzanak. A gondolatoknak, tetteknek következménye van, mégpedig olyan, amilyen az eredő impulzus rezgésminősége.  A fenti képen látható emberke elkerülhetetlenül megéli azt, hogy az utolsó dominó is felborul, és eléri őt.

Ha almafa magot ültesz, almafád lesz belőle. Alapvetően ilyen egyszerű.

Legnagyobb meglepetésemre Józsi láma azt mondta az alábbi beszélgetésben, hogy a karma nem más, mint energiavédelem, mely az egész világot áthatja.

Ha jól értem, ez az egyensúlyozás, a kiegyenlítés miatt van így. A karma törvénye nem engedi, hogy az ember végzetesen letérjen az útjáról, mindig visszatereli oda. Történik ez mindaddig, míg az ember meg nem érti, el nem fogadja a karmát, és nem lép önként az emelkedés útjára. A törvény szükségtelenné válik azoknál, akik belső indíttatásból a teremtés szolgálatában állnak, de egy megtartó erő azoknál akik végzetes dolgokat művelnek. (Példa: aki egyik életben öncélúan hajszolta az anyagi javakat és aránytalanul fényűzően élt, életében, vagy egy másik születésben meg kell tapasztalja a nyomort, mert túlságosan elment egy irányba és felborította az egyensúlyt.)

Mester az, aki érti, összefüggéseiben látja, és a gyakorlatban meg is tudja csinálni azt amiről beszél. Az aranypróba a gyakorlat. Egy igazi asztalosmester, aki mondjuk jó asztalt tud készíteni többféle tudással bír. Ismeri a fa tulajdonságait, a matematikát (mértant), és a konkrét kivitelezés gyakorlatát (vágás, gyalulás, illesztések stb.) Ha jól elkészíti, az asztal arányos lesz, stabilan áll, és jól megtartja a súlyt.

A szellemi Mester épp ilyen. Ismeri e dimenzió működési alapelveit, és tudja, hogyan kell a gyakorlatban beavatkozni ahhoz, hogy változás következzen be az ember életében. 

Az alábbiakban pontokba szedve írom le, hogy mi mindent tanultam Józsi lámától. Az egyszerű szavak mögött a legmélyebb tudás rejlik. 

--A nyugati civilizált ember teljesen eltávolodott egojával a Valóságtól. Az anyagi világot tartja valóságnak, valóságosnak, de igazából nem ura a világa teremtésének. A nyugati ember kiismerte az anyagi világot, de az pusztán teremtmény! (Következmény. A továbbiakban a dőlt betűs megjegyzések a szerző észrevételei.)

--Ez az anyagi világ egy dimenzió, amit mi teremtettünk magunknak, hogy meg tudjuk élni önmagunkat. (Ez a holografikus világ!)

--Mi mindannyian szellemlények vagyunk, csak le vagyunk anyagiasodva. Mindenki egy és ugyanaz, de különbözőek vagyunk az ego világában.

--Minden energiából van, az anyag besűrűsödött energia. Mindennek a rezgése határozza meg, hogy milyen formában van jelen a világban. Csak a frekvenciában van különbség!

--Az a tudás, hogy mi hogyan működik, mindenkinél ott van. Ez nem más, mint a megélés, a megtapasztalás. Az van, amit megtapasztalsz! (Mondhatjuk, hogy az vagy, amit megtapasztalsz? A tapasztalat az állandó visszajelzés arról amit   éppen teremtesz. Csak nem tudod, hogy te teremted! Ez a nagy gond. Ha nem tudod, hogy te teremted, azt sem tudod, hogy megváltoztathatod! Ez a baj! Itt vagyunk elvágva!)

--A tudatos teremtés annak a megtapasztalása, hogy igenis, te teremted a világodat!

--Egy hívő ember soha nem fog tudni úgy teremteni, hogy ő maga tökéletes tapasztalásban legyen. (Miért? Mert a teremtő erőt átadja egy fensőbb hatalomnak.)

--A te szellemed, aki vagy, elindít egy teremtést, és ezt a mindenség (az Univerzum ) megteremti, leanyagiasítja. De nem ítélkezik! Mindent megteremt, akár ezt, akár azt. De nem mindegy, hogy mit teremtesz! És itt jön a képbe a tudatosság! És a karma...

--A tudatos embert a karma hagyja, mert kifejezted, hogy elfogadod, sőt  szolgálod a teremtést. A szándék a lényeg(Kifejezted, hogy érted, hogy miről szól a karma törvénye, és érted a "játékszabályokat")

 --A karmában nincs jó és rossz, csak előnyös és előnytelen. Előnytelen karma, ha nem tanulok, és mindig ugyanoda térek vissza, körkörösen, sorsszerűen. A karma azt biztosítja, hogy egyensúly legyen, és képtelenség alóla kibújni.

--A társadalmi beprogramozás miatt, az embereknek fogalmuk sincs, hogy miért vannak itt. Nincsenek a helyükön. Nem emlékeznek a feladatukra, teljesen elfedi az ego. A nyugati ember az ego játékaival van elfoglalva.

--5 éves korra teljesen tönkreteszi a belső intuíciós rendszert az Egovilág. Mindenki programozza az embert a tudatlanság pozíciójából.  A tudatlanság itt azt jelenti, hogy egyáltalán nem tudják, hogy mire való a világ. Felnőtt embereket készítenek el, akiknek fogalmuk sincs, hogy miért élnek!

--Alacsony energiaszinten az élet teljesen erre a világra korlátozódik. Arról szól, hogy mit egyek, mit vegyek fel, stb.

--A világban a megélés a lényeg! Az, hogy általa tudjál megtapasztalni dolgokat. Alapdolog: minden megtapasztalás. A megtapasztalások építik fel benned a tudást. A bölcsesség az alkalmazott tudás. De ha nincs tudás? (Akkor van a tudattalan teremtés, és a szenvedés! Tapasztalás -> Tudás->Bölcsesség. De ha nincs tiszta tapasztalás a programozás miatt? Tudást kell bevinni kívülről, hogy az ártatlan tapasztalás visszajöjjön.)

--Ha az egyén ostobán (tudatosság nélkül) teremt, akkor ez a világ problémáiként, akadályaiként jelenik meg.

--Az ego világában nincsenek döntések, hanem választások vannak. (Válogatunk a készen felkínált lehetőségek között, de ezek egyike sem mi vagyunk!)

--Ha döntesz, a környezetedben lévő szimbólumrendszer mindjárt megmutatja, hogy jó úton jársz-e. Ha jó az út, akkor rólad szól. Minden működik. A félelem, kétségbeesés, betegség akkor jön, amikor valaki érzi, hogy ez nem ő, de nem tudja megfogalmazni.

--Az elképzelésed egy kicsiny ablak a világra, de a világ ezen az ablakon kívül van, mint egy hatalmas gömb. Nagyon sok dolog van benne. És ez az, amit meg tudok mutatni.

--Ha mindenki azt csinálná, amiért leszületett, akkor itt nagyon nagy béke lenne. Soha többé nem bántanánk, hanem segítenénk egymást.

--Mi emberek a világ egyensúlyát felborítottuk. Hogy visszatérjen az egyensúlyba, ezt biztosítja a karma. Most, ebben a pillanatban is, szerzetesek sokasága mantrázik azért, hogy a világ megmaradhasson, és mehessen tovább. (Élnek közöttünk olyanok, akik már régen felrobbantották volna, ha nincs az állandó ellensúlyozás...)

Amit én, a magam számára leszűrtem ebből a beszélgetésből: összességében elmondhatjuk, hogy teljesen rossz vonaton ülünk. Az ego játékaival és pótcselekvéseivel vagyunk elfoglalva, ezt dagasztjuk, körbe-körbe járva, miközben elmulasztjuk az élet legnagyobb lehetőségét: a tudatos teremtés megtapasztalását!

Most pedig nézzük a kiváló interjút! Köszönet Ábel Gyula rendezőnek, Lantos Csaba riporternek a felvétel elkészítéséért, és természetesen Józsi lámának hála és köszönet a tanításért!

Első rész: Józsi láma


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum