Jelenlegi hely

Címlap

Kerékpáron a teljes felébredésig: Adyashanti

Kategória: 
 

"Adyashanti (akinek a neve azt jelenti: „alapvető béke”) arra bátorítja a béke és szabadság keresőit, hogy vegyék komolyan a jelenlegi életükben való megszabadulás lehetőségét." (terebess.hu)

Adya, aki kedvenc tanítóim közé tartozik, ebben az interjúban különös meghittséggel mesél a megvilágosodása élményéről, és az ehhez vezető útról. Most először igazi benyomást kaptam arról, hogy miként is képzeljem el a felébredést a személyiség álmából.

Adyashanti legelőször gyermekkorában döbbent rá, hogy a felnőttek bolondok, mert hisznek a gondolataiknak. Hisznek az elméjüknek, azért kommunikálnak és cselekszenek igaztalanul.

A megvilágosodás gondolata kíváncsivá tette: "Meg kell tudnom, mi az? Az általam ismert életnek vége, olyan erős a vonzás, hogy megtudjam, mi a megvilágosodás. Valami olyan, ami engem megragad... És megtart."

És megkezdődött az utazás. Adya 14 éven át kitartóan gyakorolta a zent, és közben kerékpárversenyzést folytatott. Elmondása szerint, rendkívül férfias energiákkal közelített a felébredéshez, valósággal fel akarta törni a tant.

25 éves korában történt az első megnyílása, éppen akkor, amikor végsőkig túlfeszített állapotában úgy érezte, hogy totális fizikai, intellektuális, érzelmi vereséget szenvedett el a megvilágosodás keresésében. Ez a befogadó alázat tette képessé arra, hogy a valóság beléje tódulhasson.

Elmondása szerint a valóság az, ha úgy látjuk a dolgokat, ahogyan vannak, és nem az elme szűrőjén keresztül.

Először úgy érezte, hogy megöli az a hatalmas energia, de miután ettől sem rettent vissza, átkerült egy másik dimenzióba. "Nem voltam a testemre tudatos. Nem voltam ott, csak az a végtelen nyitott, úgymond üres tér. Utána, mintha a fejtetőn keresztül a testembe töltődnék le. Megértések töltődtek be, ráeszmélések."

Mikor újra jelen volt a testében, meghajolt a Buddha szobor előtt, mint szokott, és hisztérikus nevetésben tört ki: "Amit mindig kerestem, az én vagyok. Úgy láttam, hogy az, amit üldöztem, az maga volt az üldöző!" (A Papagi tanítványok is azt mondták egy filmben, hogy amikor az ember ráébred az igazságra, csak nevetni tud, annyira evidens, annyira felszabadítóan egyszerű az egész.)

Ez azonban csak a felébredés első lépcsője volt Adya számára. Egy belső hang azt mondta: "Menj tovább! Van még mit meglátnod!"

Folytatta a meditálást, és folytatta a kerékpárversenyzői pályafutását is. Egy hosszabb betegség visszatartotta egy időre az edzéstől és versenyzéstől, azonban amikor felépült, újra elkezdte az edzést.

Közben a Valóság újabb, tágasabb terei nyíltak meg számára: "Tudom, hogy ez Én vagyok. Tudom, hogy nem az időben van. Tudom, hogy ezért nem halhatok meg. Soha nem születtem meg. De igazából mi az, ami vagyok? Ezt nem tudtam." (Később jött rá, hogy ez a valami a Tudatosság, amely őbenne önmagára ébredt...)

Ezekben az időkben szembe kellett néznie azzal, hogy milyen sziklaszilárd a sportolói-versenyzői identitása, és mennyire függ ezektől. Egy második hosszú betegség tudta annyira letörni, hogy többé ne építse vissza régi identitását.

Ekkor szabadult meg végképp. A Tudatosság végleg felébredt benne.

Számomra az interjú egyik legérdekesebb része az volt, amikor elmeséli, hogy a test-elme fogságából kiszabadulva, miként avatkozik be javítólag a korábbi életeibe, amelyeket egyszerre lát, és beléjük is tud menni, mint valami számítógépes játékba. Azt mondja: "az összes élet az álmod pillanatában keletkezik, csak úgy érződik, hogy múltbeliek."

Sok megfelelést találtam Adya megvilágosodási beszámolója, és a halálból visszatértek elmondásai között. Íme egy kiváló film a halál utáni élményekről: Csillogás

Köszönöm kedves olvasómnak Juditnak, hogy a figyelmembe ajánlotta ezt az interjút! Együtt, egymást támogatva felébredhetünk az ego álmából, és megélhetjük az Egységet.

 


Ha tetszett a tartalom, iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen értesülhess az új tartalmakról. Feliratkozni ezen a linken tudsz.

Facebook

"Most, hogy elértétek az áldott emberi létformát, nincs más kötelességetek, mint tudakozódni az Abszolút felől"

(Védánta szútra)

Adomány

Kérlek, ha értékesnek, és a magad számára építőnek érzed a honlapon található tartalmakat, támogasd a munkámat lehetőségeid szerint.
Én cserében támogatlak abban, hogy tudatosabb, és ezáltal boldogabb életet élhess!

A honlap támogatója

A Lélek Café honlap az AdminSys Kft. önzetlen anyagi és teljes körű technikai támogatásának köszönhetően működik!

 

http://www.adminsys.hu

Bejelentkezés

"A léleknek lélek iránt való érzékenysége a szeretet." (Hamvas Béla)

Archívum